• 97
    aslında dönem dönem cs 1.6 oynuyordum liseden beri. oynamaya başladığımda genelde klanlardan davet alırdım.

    en son hatırı sayılır bir klandaydım. klandaki yöneticiler ısrarla steam'e geçin daha iyi diyorlardı. bir dönem oldu acayip damping geldi kaçırmayın bu fırsatı dediler (sanırım bayramdı). steam'de fiyatlandırma güzeldi, sadece cs go 5 tl civarı ise komple cs serisi paketi 15 tl civarıydı diye hatırlıyorum. yani baya uygundu. ben de almışken paket alayım dedim.

    full paketi alınca; "nasılmış bu cs go?" diye oynamaya başladım. son yıllarda cs 1.6 serverlarında flash-smoke gibi teçhizatlar kapatılıyordu, yani satın alınamıyordu. cs go da açık olması beni biraz bağladı açıkçası. çünkü bu nate'ler baya önemli maçlarda aslında... ve tabi en önemlisi her zaman 5vs5 maç yapabilmen... 1.6'da ya klanca rakip bir klan bulup serverı boşaltman ya da klanın ayrı bir maç serveri olması gerekiyor. bunun yanında da klandaki arkadaşlarının keyfinin gelmesi gerekiyor ki maç yapabilesin.

    başladım cs go'ya ama işin kötü yanı adam vuramıyordum, cs 1.6 daki aimim gayet iyiyken, cs go 'da kolsuz bir adama dönüşmüştüm. efektler çok kalabalık ve karakterler de fazla kamufle geldiği için, rakip oyuncuları uzaktan, kutu kenarından, rampa altından vs görmek çok zor geliyordu.

    cs go 'ya alışamadığım için 1.6 'ya geri dönsem de; tekrar 1.6 'ya ısınamadım. cs go'yu öğrenmem gerektiğini ve daha güzel platform olduğunu düşünerek, 1.6 klanından ayrıldım ve tamamen cs go oyununa geçtim.

    cs go'da oyuna en çok bağlayan oluşum rekabetçi modu. rekabetçi modunda rütbene uygun oyuncular ile 5vs5 ciddi manada maç yapılabiliyordu istediğin zaman ve rekabetçi oyuna başladığında oyun bitene kadar çıkarsan belirli müddet maç yapamıyorsun. bir kere maça başladın mı, oynadığın eller de rütbeye etki yaptığı için herkes göt mecbur oynamak zorunda gibi.

    bağımlılık yapıyor biraz, yendikçe yenesin geliyor... ya da yenildikçe daha da hırs yapıp bu maçı alıcam günü yenilgiyle kapatamam arzusu doğuyordu.

    akabinde hilenin çok arttığını gördüm, ağız tadıyla maç yapılmaz oldu ve ben de işlerimin yoğunluğunun da etkisiyle oyunu bırakmış bulundum.

    şu günlerde aktif olarak e-sports maçlarını izliyorum. birçok ünlü takımın maçlarını canlı olarak internetten takip edebiliyorsunuz. bir de space soldiers türk takımımız var, milli takım gibi tutuyorum kazanınca seviniyorum. aslında arkadaşlar baya ergen; xantares var, tam apaçi ya adam e-sports maçında nickini xantarex <3 ç yapıyor :) ama olsun, e-sports csgo bu hızda ivmelenirse, türkiye'den yeni takımların ve oyuncuların çıkacağını, yeni oyuncular tarafından şu anki space soldiers oyuncuları idol olarak görüleceğini "işte bunlar da bizim atalarımız" gibi hatırlanacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın