• 7
    rusya'nın moskova oblastında (slav kökenli bir kelime olmakla birlikte "bölge, eyalet" anlamına geliyor) bulunan himki yerleşkesinin basketbol kulübü. tam adı "bc* khimki moscow region" olarak geçiyor.

    2013'ten beri kulübün başında bulunan başkan dmitry golubkov tahmin edebileceğiniz üzere bir petrokimyacı. daha doğrusu bir petrokimya firması olan rus mosoblgaz'ın ceo'su (temmuz 2012'den beri). aynı zamanda ülkesindeki üniversitelerde havacılık ve petrokimya konularında davet üzerine ders veren bir misafir akademisyen.

    khimki lig* maçlarını 1970 senesinde inşa edilen (2010'da tekrar elden geçmiş) khimki basketbol merkezi'nde; euroleague maçlarını 2005 senesinde inşa edilen çok kullanımlı (bütün kapalı alan kış sporları, boks, konserler vs.) mytishchi arena'da oynuyor.

    bu sezon euroleague'de oldukça iyi durumdalar. normal sezonun bitimine 5 maç kala sayı averajıyla pao'nun arkasında 7. sırada bulunuyorlar. kısmen zorlu bir fikstürleri olsa da playoff potasının içinde kalacaklardır kalan 5 maç sonunda. yalnız ulusal ligde işler pek istedikleri gibi gitmiyor. maç fazlasıyla 5. sıradalar ki ekonomik güç ve eldeki kaliteli kadro hesaba katılınca şu an için bu sıranın başarısızlık olduğunu söylemek yanlış olmaz. zaten koç georgios bartzokas bu yüzden eleştiriliyor avrupa basketbolu otoritelerince.

    yukarıdaki paragrafta sahip oldukları kaliteli kadrodan bahsettim, açalım biraz... ana rotasyonlarında 30 yaş ve üstü adam yok (30 üstü üç yan rotasyon oyuncusu da rus; monia, sokolov ve vialtsev, takımın ağır abileri). dinamik bir çekirdeğe sahipler. kurguları geçen sezonki anadolu efes'in bir nevi kopyası; atlet zenciler. efes formasıyla çok iyi maçlar çıkaran ve bolca jeneriklik fotoğraf çektiren tyler honeycutt bu rotasyonun değerli parçalarından biri. bartzokas kendisini çok iyi kullanıyor. velimir perasovic'in hanikat'a tanıdığı özgürlüğü törpüledi, atletizmini ön plana çıkardı ve komple bir atlet yarattı. geçen sezon efes formasıyla denediği saçma şut tercihlerini bu sezon görmedim. takımın oyun içi lideri aleksey şved. rusya milli basketbol takımı ile ortaya koyduğu şahane eurobasket 2017 performansı sonrası bu sezon khimki'yi de taşıyor. euroleague'de 22, vtb'de 22.5 sayı ortalamayla oynuyor. aynı zamanda hem euroleague'de hem de vtb'de takımın en çok süre alan oyuncusu konumunda. takımın diğer önemli parçalarına gelirsek; anthony gill, charles jenkins, james anderson, malcolm thomas ve stefan markovic'ten oluşan beşli uyum içerisinde şved'e destek veriyor.

    kısa bir süre sonra euroleague çeyrek finalleri başlayacak. khimki'nin maçına denk gelirseniz önerim kanalı zaplamamanız.

    ek; fc khimki futbol takımının da var olduğunu belirteyim. yönetim olarak basketboldan bağımsız bir yapıları var, eyalet sahipliğiyle yönetiliyorlar. rusya'nın 2. seviye futbol liginde (bizdeki 1. lig) 11. sırada takılıyorlar şu ara.

    edit: birtakım imlâ varyeteleri
App Store'dan indirin Google Play'den alın