• 33
    la liga'nın premier lig karşısında hala kazanan taraf olduğunu gösteren maç. ispanyollara helal olsun. son 16'ya 3 takımla geldiler, büyük ihtimal hepsi de turu geçecek. atletico da avrupa ligi'nin doğal favorisi zaten. ingilizlerin 5 takımından sadece m.city ve liverpool yoluna devam edecek. onların da eşleşmeleri çok kolaydı. tabi chelsea'nin barcelona'ya eleneceğini varsayarak bunları söylüyorum.

    guardiola'nın bu sene ingiltere'yi ispanyol mantalitesiyle salladığını unutmayalım. bir önceki sene conte'nin 3'lüsü diego costa faktörüyle birlikte ingiltere'de dominant hale gelmişti. ondan önceki sene leicester diğer büyük takımların hepsinin aynı anda formsuzluğundan dolayı şampiyon olmuştu. bu dalgalanmalar ispanya'da ingiltere'deki kadar olmuyor.

    sonuç olarak ispanya'nın futbol fundementali ingiltere'nin ticari zekasını yıllardır dövüyor. everton-southampton-west ham gibi kulüpler bile sevilla'dan kat kat daha fazla para harcıyor ama sevilla 5 avrupa kupası sahibi. adamlarda bir kazanma kültürü var. leicester'in bile başarısı geçici oluyor ama sevilla'nın başarısı kalıcı oluyor. bunu barcelona ve real madrid'in son yıllardaki iyi formuna da bağlayabiliriz. ispanya'da bu 2 takım altındaki 5-6 takımı daha çok iyi olmaya zorluyor. ve böylece komple ülke olarak başarı geliyor. ispanya'da bütçesi çok küçük takımlar hariç hepsinin belirli bir oyun mantalitesi var. lig heyecan bakımından olmasa da taktiksel olarak çok üst düzey. dolayısıyla diğer avrupa takımları karşısında başarısı da çok normal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın