• 14
    yaklaştıkta geren toplantıdır. yine yanlış anlaşılmaları şu şekilde düzeltelim. bjk örneğini vermeye bayılmıyorum ben de ama kızmasın kimse, daha rahat anlaşılıyor.

    bjk'nin yaptığı anlaşma şu:

    http://www.uefa.com/...2245835_DOWNLOAD.pdf

    -kaydedebileceği oyunculara sınırlama getirilecek(25 yerine 22).

    -2016'da biten sezon maksimum 20m euro zarar, 2017'de biten sezon maksimum 10m euro zarar edecek. 2018 mayıs
    geldiğinde de, uefa ffp uyumunu tam olarak sağlayacak. nedir bu uyum; 16,17 ve 18 sezonlarında toplam 30m euro zarar.

    "borç" kelimesini bir kenara bırakmak gerekiyor. çünkü uefa senin borcun ile değil, yıllık performansın ile ilgileniyor. bjk'nin borcu arttı, elbette finansal olarak sıkıntı ama adamlar kar ediyor. gerek uzun vadeli borç alıyor, gerek oyuncu satıyor. mesela,

    https://tr.investing.com/...at.-income-statement

    2016'da biten sezonu sadece 58m lira zararla tamamladılar. uefa'ya 20m euro zararı geçmeyiz dediler ve sözü tuttular. 2017'de biten sezonu 4.7m lira kar ile tamamladılar. uefa'ya 10m maksimum zarar edelim demelerine rağmen. bu sene de kar edecekler zaten kesin. yani adamlar tam manasıyla uyuyor. o yüzden hiç bizle karşılaştırmayalım. adamlar uefa'ya verdiği neredeyse her sözü tutmuşken, verselerdi onlara verirlerdi demek çok yanlış.

    uefa ffp periyotları da normalde şunlar. yani seninle anlaşma yapmalarına falan gerek duymadan aslında bunlara uyman gerekiyor.

    https://www.google.com.tr/...mgrc=5geeRSovdnMlHM:

    biz 3. satır için, yani 13,14 ve 15 senelerindeki zararlarımız yüzünden ceza aldık ve ceza tabloda yanında yazan sezonu etkiledi (16/17), o sezon men edildik. tekrarlıyorum, cezanın borçla uzaktan alakası yok. 30m euro yerine 134m euro zarar ettiğimizden dolayı aldık. şimdi buradaki soru şu, uefa'nın ceza aldığımızdan sonraki iki sezon için 65m euro maaş limiti dışında bizden beklentisi neydi? eğer uefa olarak size ceza verdiğimiz dönemleri attık gitti, ondan sonraki 15/16 ve 16/17 sezonu için değerlendirme yapacağız derlerse, sıçtık. umarım zaten bir kere ceza aldığımız için yeni bir protokol yapabiliriz. yoksa iki sezonluk neredeyse 100m euro civarı zarar ile çıkacağız karşılarına yine yani.

    umarım almayız tabi ama ceza alırsak da kimse şaşırmasın, çünkü matematik açıdan bakıldığında şaşırılacak hiç bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın