• 252
    3-5-2 sistemini güzel oynayabilmek için ortasahadaki 5 futbolcunun özellikli olması lazım. kanatlardan başlarsak; sağ ve sol kanatta oynayan adamların, kullandıkları o kanadı tek başına idare edebilecek dayanıklılığı, savunma yapabilmesi için pozisyon bilgisi, hücum yapabilmek veya kanattan oyun kurabilmek için güzel bir teknik ile oyun görüşü lazım. he böyle adamlara bizim gücümüz yetmez, gücümüzün yettiğini aldığımızda da kanatlar otoban olur.

    göbek üçlüsündeki bir futbolcunun geriden oyun kurabilmesi, öteki ikilinin de ataklara katılmak için çift yönlü oyun oynayabilmesi lazım. tabi sadece çift yönlü oynamak yetmiyor, bunun yanında teknik ve pas özellikleri de ortalamanın üzerinde olmalıdır.

    kanatlara örnek adam verecek olursam, dani alvesve marceloyu verebilirim. dediğim özelliklere uygun iki tane hücumcu bek, 3-5-2nin kanatlarında da oynayabilirler. geriden oyun kuran adam pirlo gibi özelliklere sahip olmalı. çift yönlü göbekteki ikilide de benim favori oyuncu profilim modric ve kantedir.

    ortasahayı yazdım ama savunmayı atlamamak lazım. savunmadan rahatlıkla oyun kurabilecek bir stoper lazım. oyunu açabilmek için sol içte oynayan stoperin sol ayaklı, sağ içte oynayanın sağ ayaklı olması lazım.

    forvetlerin özellik bakımından birisi lewandowski gibi merkez santrafor, öteki dybala gibi yardımcı forvet olmalıdır. dybala geriye gelip top alırken onun boşluğunu çift yönlü ortasahalar ve forvet doldurup defansın dengesini rahatlıkla bozacaktır.

    football manager'da kullandığım bu sistemle çok başarılı oluyorum lakin gerçek hayat oyuna benzemiyor. çapsız oyuncular ile kesinlikle bu sistemden bir başarı beklenmemelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın