resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 12944
    son dönemlerde hep gömdük. zaten uzun zamandır oynadığı futbol galatasaray için yeterli kalitede değil. fakat bir kaç pozitif özelliğinden de bahsetmezsem fanatiklik yapmış olurum.

    tudor döneminde de gözlemlediğim bir şey vardı 17/18 sezonu için, selçuk her ne kadar oyunumuzu yavaşlatıp orta saha direncimizi düşürse de, set hücumunda takımın rakip saha geçişinde büyük artı sağlıyor. ben sezon başında şöyle düşünüyordum, ndiaye güçlü ve driplingli bir futbolcu, saha görüşü itibarıyla bir oyun kurucu özelliklerine sahip değil ama özellikle ikiye birleri iyi yapan bir oyun stiline sahip. dolayısıyla baskı yediğimizde gerek 2'ye 1'lerle gerekse driplingle topu kendi sahamızdan rakip yarı sahaya geçirmeye çok yardımcı olacaktır. rakibin savunma hattını yardığı için de rahatlıkla pozisyon bulmamızı sağlayacaktır. fakat bu düşüncem belki tudor yüzünden, belki de oyuncunun bahsettiğim özelliklerini sahaya yansıtamaması yüzünden gerçekleşmedi. oysa hem fernando, hem belhanda, hem feghouli 2'ye 1'lere çok uygun karakterde oyuncular... neticede en azından ilk yarı itibarıyla performans alamadık. zaten ikinci devrede de fatih terim'in kendisiyle çalışma şansı transferi nedeniyle olmadı.

    fernando'nun da yokluğunda orta sahamızın çökmesi beklenirken hem donk'un süpriz performansı hem de selçuk inan'ın devreye girmesiyle topa daha çok hakim olan, daha efektif hücum eden bir takım olduk. fernando'nun dönüşüyle donk mu yedek kulübesine gider, selçuk mu gider bilemiyorum. ancak düzenli forma giymeye başladığından beri takımda gözle görülür şekilde bir düzelme var rakip yarı sahaya geçişlerde. bakınca hala selçuk yetersiz ama rakip presten çok daha az etkileniyoruz. rakip yarı sahaya net şekilde daha doğru geçiyoruz. bunda fatih terim'in oyun anlayışı kadar selçuk inan'ın da katkısı olduğunu düşünüyorum.

    keşke kontratının son senesi olsa... daha doğru bir sözleşme ile 2 sene daha kulübedeki güvenilir ve tecrübeli oyuncu olarak kadromuzda tutmayı düşünebiliriz o zaman. zor bir dönem geçiriyoruz. normalde ilk 11 oyuncusu olmaması gerekiyor. ancak bu sezonu selçuk'la bitirmek zorunda olduğumuz açık. forma rekabetinde yedek kulübesinde de otursa, as kadroda da olsa mutlaka her maç ihtiyacımız var kısıtlı rotasyonumuzda.

    ancak önümüzdeki sezon kiralıklar dahil eldeki kadroyu koruyup sadece tek bir transfer yapma hakkımız olacaksa ben tercihimi kaliteli bir 8 numaradan yana kullanırdım. özetle donk'la beraber şampiyonluk yarışına tutunmamızı sağlamıştır sezonun ikinci yarısındaki performansı. özetle yetmez ama evet vakıası. o bakımdan yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın