• 24
    iğrendiğim, tiksindiğim, gördüğüm anda kusma güdülerimi harekete geçiren, nereden geldiği, ne idüğü belirsiz garip kelime. bu kelimenin kullanıldığı yorumları gördüğüm an, isterse noktalama işaretlerine varana kadar aynı fikirde olduğum bir yazı olsun, öğürtüler eşliğinde ofsayt tuşuna abanıyorum.

    nedir bu fanboy kelimesini kullanım amacı? kullananların çoğuna bakıyorum, kendisi körü körüne, takıntılı vaziyette bir şeyi (topçu, yönetici, teknik direktör vs.) eleştirirken, karşısında farklı görüşte birisi çıkıp da olumlu bir yorumda bulunduğunda yaftalamak, küçük görmek için kullanıyorlar. iyi de güzel kardeşim, sen bir düşünceyi savunurken ehl-i fikr oluyorsun da adam savununca neden bilmem neyin/kimin fanboyu oluyor?

    gayet önemli noktalara parmak basılan, ince tespitler, sağlam analizler olan yorumlarda bile bu kelime kullanılınca içinde bulunduğu yazının değerini aşağıya çekiyor.

    velhasılı yaklaşık son 5, özellikle de son 2-3 yılda sözlüğe ve sosyal medyaya sirayet etmiş tehlikeli bir virüstür bu kelimenin kullanımı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın