• 94
    henüz stadyum turuna gitme fırsatım olmadı. avrupa'da gittiğim turlarda insanları gezdiren rehberler genelde fanatik oluyor. örneğin borussia dortmund stadyumunu gezerken rehber henüz tur başlamadan kuralları anlatıyor ve kurallardan birinde şöyle diyor: "aranızda o takımla ilgili bir şey söyleyecek, soracak olan olursa lütfen ismini telafuz etmesin, mavi kulüp desin." (schalke'yi kastediyor) stadyumda bir fotoğrafı gösterirken dortmund tribününde açılmış "scheiss schalke" atkısını gösterip en sevdiğim atkı diyor. ayrıca başarıları öyle bir anlatıyor ki bilmesen münih'ten büyük kulüp sanırsın. (tipik bir fb'li gibiydi) :)

    elbette ben bizim stadyum turunda sapıkça ve mübalağalı bir fanatizm yapılsın istemem ama galatasaray aşığı, bu kültürü ve kulübü iyi bilen, başarıları anlatırken tekrar yaşayacak ve dinleyenlere yaşatacak rehber gerekir. zaten mübalağaya gerek yok. türkiye'nin en büyük ve başarılı kulübünü anlatıyor olacak. inşallah öyle bir rehber vardır şu an.

    dortmund'daki turda rehber kulübünü öyle coşkulu anlatıyordu ki, bir gün bizde böyle stadyum turu olursa bu iş tam bana göre demiştim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın