resim
Antonio Conte
Görev:Teknik Direktör
Takım:Napoli
Yaş:54
Uyruk:İtalya
  • 135
    16/17 sezonunda chelsea ile premier lig'e kötü bir başlangıç yapmıştı. kadronun dinamikleriyle oynamadan, oturmuş kadronun bildiği sistemle devam etmeyi tercih etti. ancak işler umduğu gibi gitmedi, puan kayıpları can sıkıcıydı. ardından italya'da sürekli kullandığı 3'lü defansa döndü. ancak bu sistemde kilit plan defansta üç oyuncunun olması değildi sadece. oyuna kazandırdığı genişlik, savunmada sağlamlığı ve istikarlı kadrosuyla ligin sonunda bayrağı göğüsleyen isim olmuştu. avrupa'da gündem oldu böylece: ada'daki dahi adamdı artık o. premier lig'de çoğu kişinin cesaret edemediği işler yaptı ve kupaya uzandı çünkü. arada sırada rakipleri kendisini taklit ederek 3'lü savunma kullandı ama tabii ki onun takımı gibi oynayamıyorlardı. yine de sisteminin çözülmesi açısından spoiler veriyordu bazı maçlar.

    sezon sonunda anlaşamadığı diego costa'yla yolları ayırma kararı aldı. kendisini şampiyonluğa taşıyan üç dört kilit adamdan biriyle yani. yerine belçikalı forvet lukaku'yu istiyordu. ancak lukaku manchester united'a transfer olunca sanki dünya üzerinde kalan tek santrfor oyuncusuymuş gibi morata'ya sarıldılar. conte ile yönetimin arası açıldı. lukaku'yu mourinho'lu united'a kaptırdıktan sonra matic'in de eski hocasının yanına gitmesine izin verdi, ne haliniz varsa görün dercesine.

    17/18 sezonunda pep'in dominant takımı henüz aralık ayında şampiyonluğu garantilemişti. ama conte'nin takımı inişli çıkışlı periyotlar gösterirken muhalif sesler yükselmeye devam etti. gelen puan kayıpları ile birlikte sezonun ikinci yarısında daha da büyük sıkıntılar oldu. artık ilk 4 bile tehlikede onlar için.

    hoca harcamakta türkiye ile kapışabilecek bir takımın hocası conte, yolun sonuna geldi sayılır. bu yaz 2018 dünya kupası'nda italya milli takımı'nın başında olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın