• 356
    hiçbir takımın şampiyon performansı sergilemediği sezondur.

    galatasaray futbol takımı iç sahada seyir zevki yüksek futbol oynayan, bol gollü galibiyetler alan çoşkulu bir takım. diğer taraftan zorluk derecesi yüksek maçlarda puan kayıpları yaşayan kırılgan bir takım. aynı ikircikli durum kulüp geneli için de geçerli. taraftarın takıma ilgisi yoğun, şampiyonluk için konsantre ve istekli. kulüp içi ise karışık, bütünlük yok. bu da taraftar desteğine rağmen oluşan sinerjinin sönük, saha dışı etkinliğimizin yetersiz kalmasına sebep oluyor.

    fenerbahçe şampiyonluğa oynayan takımlar arasında en kötü kadroya sahip olan, en kötü futbolu oynayan takım. buna rağmen fikstür avantajına sahipler. isimleriyle geride kalan her maça favori olarak çıkacaklar, ancak sergiledikleri futbolla her maçta puan kaybetme ihtimalleri bulunuyor. taraftarlarının takıma ilgisi düşük, yüksek siyaseti de ilgilendiren önemli bir seçimin arifesindeler. bizim gibi kulüp içi karışık, camia da bütünlük yok.

    beşiktaş en kaliteli futbolu oynayan takım ve konsantre oldukları türkiye ligi maçlarında kolayca rakiplerine oyun üstünlüğü kuruyorlar. ancak lig konsantrasyonları rakiplerinden düşük. bu yüzden derbiler dışında kötü futbol sergiliyor, çok puan kaybediyorlar. fenerbahçe'nin aksine fikstürleri zor, oyunları iyi. taraftar ilgisi ve kulüp bütünlüğü açısından rakiplerinden iyi durumdalar. ancak beşiktaş ezeli rakipleriyle ancak iki kolla bilek güreşi yaparsa baş edebiliyor. dolayısıyla bu durum fark yaratmıyor, sadece şartları eşitliyor.

    başakşehir ise başakşehir.

    hakem kararları, federasyonun tutumu ve medyanın yaklaşımı bu vasat dengenin seyrinde en belirleyici faktör olacağa benziyor. bu sebeple, sezon başından bu yana aleyhimize olan tartı çok geç olmadan dengelenmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın