resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 2002
    1) gomis kafa vuruşları çok iyi olan bir oyuncu değil. yani fiziği öyle bir beklenti yaratsa da benim sezon başından beri izlediğim gomis o izlenimi vermedi. hatta zaman zaman çok basit kafa toplarında cılız, etkisiz vuruşlar yaptı. genel olarak da zaten bunun farkında olduğunu ve yerden beklediğini düşünüyorum. mesela dikkat edin kaleciden gelen topları da kafasıyla indirmiyor bu adam. fiziğiyle rakibini arkasına alıp, göğsünde yumuşatıyor. atın kafama indireyim, durumu söz konusu değil yani gomis'te. ha top indirme işinde çok iyi tabii. belki de yanılıyorumdur ancak benim izlediğim gomis bana bu izlenimi verdi.

    2) takımımızın yapısı. genel olarak attığımız gollerde yerden hızlı oynamamız göze çarpıyor. garry zaten neredeyse hiç havadan orta yapmıyor. ya sıfıra inip yerden sert kesiyor ya da içe kat ediyor. feghouli zaman zaman güzel ortalar yapsa da zaten tam olarak bir kanat gibi oynamıyor ve kanada indiğinde de son tercih olarak orta yapıyor gibi. belhanda orta yapma konusunda iyi, nagatomo da deniyor geldiğinden beri.

    yine de dediğim gibi gomis'in havadan top beklediğini düşünmüyorum. zaten dikkat ederseniz gomis'in şuursuzca ileri koştuğunu görmezsiniz top kanada indiğinde. aksine her zaman birkaç adım geri çekiliyor ki bu da yerden top beklediğinin göstergesi bence. belhanda, garry, feghouli de bunu bildiklerinden yerden deniyorlar genelde. sene başından beri bu kadar gol atıyor olmamız tesadüf değil herhalde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın