resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 1800
    -mariano linnes'ten daha iyi bir oyuncu, o yüzden mariano oynamalı.

    bu kadar stabil bakarsanız yanılgıya düşersiniz. mariano elbette ki farklı seviyede bir oyuncu ve formda olduğunda takımın en önemli parçalarının başında geliyor ancak mariano'yu her ne şart olursa olsun oynamalı diye kafada sabitlersek hem rekabet ölür, hem mariano'nun performansı düşer, takım içi arkadaşlıklar iletişimler bozulur...

    bu nedenle sakatlıktan biraz ağır dönen mariano'nun yerine linnes'in bu yüksek performansını devam ettirdiği sürece oynamasını doğru buluyorum. orta konusunda maçın içinde beni delirtse bile o kadar faydalı oynuyor ki zaten kendisini kesmeye insanın içi elvermez. yaptığı bindirmeler, savunmadaki diriliği, rakibini savunurken ayakta kalmayı becerebilmesi, rakip savunmanın boyunu uzatması gibi birçok artısı var.

    ve görüntü bulabilirsem ekleyeceğim, mariano girdikten sonra sağ tarafımızda inanılmaz boş alanlar bıraktık, bursa takımı da maç boyunca yapamadığı kadar atak yaptı sağımızdan. hatta bir pozisyonda mariano bölgesinde bomboş duran adamı kovalamak yerine maicon'a ''sen koş'' dercesine bir hareket yapıp olduğu yerde kalmıştı ki her şeyi özetleyen bir pozisyondu. işte linnes bu işleri çok iyi yapan bir bek. bulunduğu bölgeyi iyi kapatıyor, kapattığı gibi hücum çıkışlarını da eksik etmiyor.

    ayrıca bir konu daha var, linnes sağ açık oynayabilir mi?

    yani elindeki kanat oyuncuları çok çok kötüyse oynar elbet ama şu tabloda orada oynamasının hiçbir faydasını görmeyiz zira linnes hızlanması iyi bir oyuncu olmadığından ilerideki sıkışık alanda kendisine has bindirmeleri yapacak alan bulamıyor. onu bir uçak gibi düşünün, hızına ulaşabilmesi için önünde uzun ve nispeten boş bir koridor olmalı ki kalkışı yapabilsin. yani onu öne atarsak olumlu özelliklerini azaltmış oluyoruz. bu da istenmeyen bir şey.

    onun için derbiler periyoduna 23 şubat 2018 galatasaray bursaspor maçındaki ilk on biri bozmadan (selçuk yerine fernando gelecek) bir istikrar yakalayarak girmemiz gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın