• 29911
    https://www.youtube.com/watch?v=EMV9Lo4QSi8
    ''arkadaşlar moralinizi bozmayın. bu maç 11'e 11 olsaydı bu sonuç olmazdı. heynckes bile ne dedi zorlandık dedi 11'e 11 iken. futbol bu barcelona'da olsaydı aynı şey başına gelirdi. ama vida'yı affetmicem. birde ahmet çakar kına yak.''
    sinan engin

    şimdi maç öncesi ve sonrası yorumları değerlendireceğim hatta 2-3 sene öncesine bile gideceğim. öncelikle 20 şubat 2018 bayern münih beşiktaş maçı öncesi basın toplantısından başlayayım. bayern hocası heynckes son derece beşiktaş'a saygılı şekilde açıklamalarda bulundu. rakibinden çok güçlü olduğunu bilmesine rağmen. ama bunun övülecek bir yanı yok. genelde şampiyonlar ligi maç öncesi basın toplantıları bu şekilde geçer en önemli temsilcilerinden biri de jose mourinho'dur.

    ancak beşiktaş'ın kura çekiminden maç gününe kadar yöneticisinden taraftarına kadar takındığı kibir inanılmazdı. kullandıkları cümleleri yazmama gerek yok zaten biliyorsunuz. gelelim maç sonu açıklamalara bayern hocası heynckes yine mütevazi bir şekilde 5-0 bitmiş bir maçın ardından rakibini küçük düşürecek bir açıklama yapmadı ve çoğu hocanın geçiştirmek için kullandığı iyi mücadele ettiler mevzusuna bağladı. eee bu konuşmadan sonra beşiktaş sevdalıları yine kibrine yenik düştü ve 11'e 11 olsaydı o zaman böyle olmazdı demeye başladılar. belki maçta kırmızı karta kadar gol yoktu ama bayern üstünlüğü vardı.hatta sözlükte bile bayern'in umursamadığı konuşuldu, bildiğimiz bayern olmadığı söylendi. bu umursamaz bayern bile size üstünlük kurmuştu. bu durum peki utanılacak veya üzülecek bir olay mı? kesinlikle hayır. bayern bu kardeşim ve deplasmandasın sana karşı üstün oynamaları çok doğal. bu adamlar her yıl bu seviyede senin şu anda bulunduğun turda senden güçlü rakipler ile oynadı.

    kura sonrası ve maç gününe kadar inanılmaz şeyler konuşuldu. tamam belki takıma gaz,umut vb. vermek istiyordunuz ama siz limiti çok aştınız. 2 yıllık zaferleriniz gözünüzü kör etti ve kibrinize yenik düştünüz.

    beşiktaş'ın bu son 2 yılda aldığı başarıları bir kenara koyarsak ondan önceki yıllarda inanın sizi destekleyen daha çok taraftar vardı.lütfen vereceğim örnek yanlış anlaşılmasın ama siz can simidi gibi bir takımdınız. boğulmakta olan büyük kulüp size sarılırdı ezeli rakibi yerine sizin şampiyon olmanızı isterdi. tabi bunu herkes için söyleyemeyiz ama benim dediğimi yapan azımsanmıyacak bir taraftar topluluğu vardı. mesela sizle biz şampiyonluk yarışına girsek ülkede biz galatasaraylı taraftarlar hariç çoğu kişi sizi desteklerdi.
    şimdi günümüze gelecek olursak siz işte bu kibriniz yüzünden bu taraftarları kaybettiniz. giderek fenerbahçe yolunda ilerliyorsunuz. kendinizden, yaptığınız açıklamalar ile nefret ettiriyorsunuz.

    yazımı şeytanın avukatı (devil's advocate) filminden son sahne ile noktalamak istiyorum.

    vanity, definitely my favourite sin!
    kibir, kesinlikle en sevdiğim günah!
    https://www.youtube.com/watch?v=Z4ftDi8QagA
App Store'dan indirin Google Play'den alın