resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 2136
    (bkz: 20 şubat 2018 bayern münih beşiktaş maçı) 'na haddini bilerek çıktı ama daha çok korktu dersek yanılmış olmayız. yapması gerekeni aslında aynı gece aynı saatlerde ingiltere'de kendi evinde chelsea takımı ispanyol barselonasına yaptı. 20 şubat 2018 chelsea barcelona maçı 'nda chelsea topu rakibe verdi hatta öyle ki topla oynama bir ara 81e19 du ki maç sonu bile çelsi topla oynama 23'de kalmıştı. peki bizim türkiye barselonası ne yaptı ben kale önüne otobüs çekeyim ya allah bismillah dedi. yahu güzel kardeşim şu türkiye'de aykutun takımları dışında savunma işini hakkıyla yapan kim var ki aykut bile çok kaliteli savunma yaptıramıyor takımlarına.

    öncelikle efsane 8-0-1 taktiği yerine 5'li defans hattı ile başlasa ve caner kardeşimizi ilk 11 başlatmasa ve dahi talişka kekosu ile birlikte kekoların şahı q7 kardeşimizi yedek kulubesine oturtsa ilk yarıdaki o bayern karşısında gerçekten ama gerçekten çok büyük şansı vardı. bakın olabilirdi demiyorum vardı!!

    yapması gereken tosiç vida stoper ikilisini kullanıp önlerine eski tip çapa görevi görebilecek olan pepe yi monte etmekti. ön libero ile stoperin tam ortasında. orta sahanın ortasındaki 2'li hattı ise ayağı top yapan ya da top tutma becerisi yüksek, sıkıştığında topu çok doğru noktaya atabilip takımını baskı anından kurtarabilecek -ister oguzhan ister tolgay- ikilisinden birini mutlaka ilk 11 başlatıcaktı yanınada medel.

    sol kısımda babel gerçekten çok iyiydi git gel yapıp hem ileride elinden geldiğince çoğalttı beşiktaş hucum hattını hem de sık sık defansa yardım da bulundu. esas sorun q7 kekosu. bakın beyler sen bu adamı sadece orta açmak için kullanıyosun ve ileri hattın 1.72 lik vagner loov. al oraya negredoyu elinden geldiğince hava hakimiyeti sağlasın sana.

    peki şenol o bölge için ne yapabilirdi. biraz çılgınlık gibi olucak ama vagner kardeşimizi sağ kanat'a çekip ileride ayagında top tutma becerisi olan aynı zamanda hava hakimiyeti olan negredo kardeşimizi en uç nokta da değerlendirebilirdi.

    sistem sanırım top sende iken 5-4-1
    top rakipte iken babelin bi tutam defansa yardımı ve medelin yardımı ile 7-2-1 gibi fantastik bir duruma dönüşebiliyor.

    ha şimdi diceksin ki bi sen mi biliyosun bu işi. güzel kardeşim emin ol şu yaptıgım sistem 4-0 kaybeder ama 5-0 kaybetmezdi. o kadar eminim.

    benim aklımı asıl kurcalayan istanbulda ki maç. rezalet savunma sistemin ile 5-0 maçı verdin e bi daha böyle rezalet bi savunma örneği ile çıkmak istemezsin mantıken.

    hücum ağırlıklı çıkmak için maçası var mı onuda görücez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın