resim
Håvard Nordtveit
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:34
Boy:1.88
Uyruk:Norveç
  • 16
    hoffenheim'ın norveçlisi; bugün kicker ile çok güzel bir röportaj yayınlamış.

    kaynak: http://www.kicker.de/...aermen-kraempfe.html

    çevirim birebir değil; ana hatlarıyla soru cevapları yazıyorum.

    -------
    premier lig; dünyada futbolun öncü liglerinden birisi haline geldi ve finansal olanaklar sayesinde bu büyüme devam edecek gibi görünüyor. şu sıralar hoffenheimda oynayan norveçli havard nordveit; 2016 yılında mönchengladback'tan west ham'a gitmişti. sadece 1 sezon ve 16 maç sonra 27 yaşındaki futbolcu bundesliga'ya geri döndü.

    -premier lig gerçekten diğer liglerden daha mı büyük ? *
    oradaki sezonum olağanüstüydü. tecrübe etmeniz gerek. 16/17 sezonunda açılış maçımız chelsea ile deplasmandaydı ve ben ilk 11deydim. bir cuma akşamıydı ve tüm dünya sizi izliyormuş gibi geliyordu. neredeyse doğru sayılır zaten, premier lig'i tüm dünyadan milyonlar izliyor. bu duygu çok farklıydı. çocukken premier lig'i çok izlerdim ve benim için hep önemli bir yer olacak, zaten norveç'te premier lig diğer tüm liglerden fazla izleniyor.

    -peki bundesliga'ya neden dönüş yaptın?
    ailemle arkadaşlarımla konuştum ve bundesliga'nın oyuncu olarak benim özelliklerime en çok uyan lig olduğuna karar verdik.

    -neden?
    almanya'da taktikler, topla oynama, topu doğru zamanda ileri taşıma daha önemli. ingilterede ise 90 dakika boyunca oyun bir o tarafta bir bu tarafta. fiziksel olarak çok zorlu. bu kadar oyuncu üstelik sıkışık ve çok fikstürde her yıl nasıl dayanıyorlar anlamadım, inanılmaz. noel ve yeni yıl zamanında 4 maçımız vardı, daha ısınırken ayaklarıma kramp giriyordu. çaktırmadan diğer oyunculara da sordum ve sadece bana olan bir şey olmadığını, takımın yarısına böyle olduğunu gördüm. ama burada mentalite böyle yürüyordu. benim için farklı güzel bir tecrübeydi.

    -ada'ya geri dönecek misin/döner misin?
    evimiz var, belki tatillerde. fakat oyuncu olarak premier lig'i düşünmem.

    - bundesliga, premier lig'le yarışabilir mi?
    bayern ve dortmund yarışabilir. fakat finansal olarak bundesliga'nın pl ile yarışması çok zor. everton, bayern münihten daha fazla harcayabiliyor, çılgınlık. tabi 10 yıl sonra durum nasıl olacak belli olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın