resim
Joshua Walter Kimmich
Takım:Bayern
Mevki:Ön Libero
Yaş:29
Boy:1.77
Uyruk:Almanya
  • 21
    işte bizim bu adamı bulup yaratmamız lazım. daha sonraki aşama ise bu adamı satmak zorunda kalmamak.

    euro 2016'da bu adamı kimse beğenmiyordu. işin ilginci babamla ben de çok beğenmiştik hatta okuduklarıma şaşırmıştık. bunu "biz futbolu iyi biliyoruz." demek için demedim. benim tonla genel geçen düşüncelerin aksinde düşüncelerim oluyor. çoğu da tutmaz.

    demeye çalıştığım şu:

    sosyal medyada yazılanlara göre eğer kimmich türkiye'de olsa ya taraftarlar yüzünden ya da taraftarlarla aynı bakış açısını sağlayan kültürden gelen karar vericiler yüzünden böyle bir futbolcu olmayacaktı. daha farklı ve daha kötü bir oyuncu olacaktı. demek ki bizim ölçme değerlendirmemiz ve oyuncuları geliştirmemiz kötü.

    gözünüzün önüne "çöp" dediğiniz (hiç sevmem bu tabiri.) bütün oyuncuları getirin. belki de önemli bir kısmı çöp falan değildi. belki de biz onları geliştirmedik. belki de carole'u geliştiremedik ve hatta daha kötü hale getirdik. sonunda belki de bu yüzden sevilla bile bir şey katamadı.

    biz olmuş veya geçmiş oyuncuları alıp daha da kötü hale getiriyoruz. oysa bir iki olmuşun, onları geriye götürmeden, yanına olacakları koymamız lazım.

    ifrat ve tefritten kaçmalıyız. bir diğer değişle fetişten kaçmamız lazım. yaş ortalamamız ne 18 olsun ama lütfen de 31 olmasın.

    bir de hakemsporlu olalım artık. hakemler kötü hatta eyyamcı bugüne kadar yaptıklarımız hakemlerde hiç bir şeyi düzeltmedi. çünkü biz hakemlere 1 saniye sonra gördüğü ile 1 saniye önce görmediği an hakkında tahminde bulunmasına sebep oluyoruz. 3 kişi 1 adamı dövse hepimiz ayıplarız am her hafta önce binlerce kişiyle hemen ardından da yüz binlerce kişiyle hakemleri dönüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın