• 11
    hazır konusu açılmışken (bkz: bayern münih anonsçusu) türkiye'deki meslektaşları hakkında bir iki kelam etmek istediğim, stadyum hoparlörlerine sesiyle can veren insan.

    (bkz: 20 şubat 2018 bayern münih beşiktaş maçı) ile beraber anonsçu ve taraftar arasındaki güzel ilişkiyi fark etti birçoğumuz.

    şimdi golden sonra skor sahibi (isim - soyisim), takımın skoru, karşı takımın skoru falan bunlar tamam fakat sondaki danke - bitte falan bizde yemez.

    -iyi dersler arkadaşlar!
    -sağol!

    gibi andımızvari bir durum oluşur. zaten anonsçunun o teşekkürüne cevap gelmez taraftardan.

    dikkat ettiniz mi bilmiyorum fakat sevgili otsukarci'nın da şurada (bkz: bayern münih anonsçusu/@otsukarci) ismini verdiği üzere stephan lehmann abimiz sunumunu gayet bağırmayan bir tonla yapmakta. bizde ise golden sonra genellikle (misal takım öne geçmişse...) alabildiğine, gırtlağı patlayacakmışçasına kendini yırtar o anonsçu abimiz.
    barlarda çalan türk rock grupları mesela öyledir.
    soundcheck esnasında grup elemanları "içerde kendimi duyamıyorum" isimli felsefik yaklaşımla birlikte enstrümanının sesini kökler/köklenmesini ister. haliyle bir diğer müzisyen bu kez aynı duruma düşer ve o da enstrümanının sesini kökler falan derken bir süre sonra cayır cayır bir feedbackle boğuşmak zorunda kalırlar grup halinde.
    o denge bir türlü tutturulamaz kolay kolay.
    bu anonsçu abilerimiz de öyleler. halbuki bağırmasan, heyecanlı fakat daha anlaşılır bir ses tonu ile herkese hitap etsen, manyak gibi bağırmak yerine karizmatik bir şekilde yapsan sunumunu mis gibi olur. bir süre sonra herkes kopyalar bu güzel durumu senden (malum memleketimiz kopyala yapıştır konusunda enfestir!) ve bir ses kirliliğinin önüne geçmiş olursun vs.

    mutlaka o gol anonslarına eklemeleri gereken şeyin ise asist'i yapanın da ismi ve soyismi olduğunu düşünmekteyim. önce asisti yapan, sonra golü atan şeklinde olmalı.

    asist sahibinin, kendi isminin de golden sonra stadyum hoparlörlerinden ve taraftarlar tarafından bağırılacağını bilmesi, bir ihtimal bencillik oranının düşüşüne sebep olabilir şeklinde bir fikrim var.

    edit: tekillestirme.

    aylar sonra gelen edit: "ismi veya soyismi" yazmışım orayı "ve" ile düzelttim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın