resim
Képler Laveran Lima Ferreira
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 601
    bizim ülkede ne yazık ki hala "her ele değen top penaltı" dır sanılmakta. hatta bir de üstüne mum dikip "cezasahasında çarpma olmaz" falan kafası da var ki..

    kurallar açık; fakat pozisyon hala tartışmalı. normal; neden? çünkü pepe'nin isteği önemli. elle oynamanın, kendini yere atmanın, basit bir temasta yere düşmenin hatta gol'e sevinmenin kurallarında bile geçer bu "deliberate act" muhabbeti. yani kasıt. eğer bir oyuncu; ellerini isterse 90, isterse 180 derece konumunda açıkken top çarpsın; burada önemli olan "elin doğal derecesinde olması" değil, böyle bir tanım yok kitapta; "elin kasıtlı olarak engelleyici pozisyonda tutulması" diye var. bu cümledeki en önemli kısım "kasıtlı olarak".

    pepe'nin pozisyonunda elinin kasıtlı olarak açık tutulduğunu düşünüyorum net bir şekilde. hatta çaktırmadan kafaya falan da yaklaştırıyor.

    (bkz: 6 şubat 2018 konyaspor beşiktaş maçı)

    ekleme: resmi kural kitabına buradan ulaşabilirsiniz. lütfen "niyetle alakası yok" falan yazmayın bilmeden ve okumadan.kural kitabında sürekli tekrarlanan ve üzerine vurgu yapılan kelime "kasıt" kelimesi; her kuralda var neredeyse ama.. neyse. (u: rakibe istemeden krampon sokmanın açıklaması -reckless challenge ve excessive force- kısmında) http://static-3eb8.kxcdn.com/...G_17_18_FINAL_EN.pdf
App Store'dan indirin Google Play'den alın