resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 2093
    fatih terim yıllarca gerek saha içi, gerekse saha dışı davranışları nedeniyle eleştirildi. bu eleştirilerin önemli bir kısmı da haklıydı. ancak bu eleştirilerde haksız olan bir yön vardı, o da beyefendi, sportmen olarak nitelenen meslektaşlarıyla kıyaslanmasıydı. zira başarı, güç ve şöhretin insan davranışı üzerindeki etkisi ortadayken, fatih terim ile diğer teknik adamların kıyaslanması doğru eşleştirme değildi.

    yıllarca davranış tarzı yönünden fatih terim'e karşı ön plana çıkarılan isimlerden belki de en önemlisi şenol güneş olageldi. şenol hoca başarı ve şöhret açısından kariyerinin zirvesine ulaştı ki henüz fatih terim'in çok gerisinde, naif, kibar görüntüsü hatıralarda kaldı. geçen hafta ümit özat, bu hafta mehmet özdilek'le yaşadıkları, kameraya yansıyan hakeme ettiği ağır küfürler, puan kaybettiği her maç sonrası sergilediği davranışlar... şenol hoca, fatih terim'e haksızlık yapıldığının ispatı, insanoğlunun geneline hakim zaafın fatih terim'e özgü olmadığının delili oldu.

    son olarak, şenol güneş dünya üçüncüsü olmuş hoca, daha önce başarı ve şöhreti tatmış biri denilebilir. şenol hoca bu dönemde oynattığı oyundan, kıyafet seçimine, hak etmeden milli takımının başına geçmesinden, saç stiline kadar çok ağır
    eleştirilere maruz kaldı. genel kanı, şenol güneş'e rağmen milli takımın başarılı olduğu yönündeydi. bu itibarla, kağıt üstünde bir başarı olsa da, ortada şenol güneş'in egosunu şişirecek övgü yoktu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın