• 9
    galatasaray'in icinde bulundugu donem itibariyle bahtsiz olan profesyonel futbolcular.

    bir makine olur, tikir tikir işler. sen de dur bakalim makine saglam uretiyor, buna bir takviye yapabilir miyiz, ya da su disli bozulursa ne olur diye daha yeni dislilerden birini makineye monte edersin. disli makineye alisana kadar aksamalar olsa da bir sekilde ayni sonucu uretir.

    iste bu cocuklar o makineye takilmasi gereken disliler. sirayla, ara ara. ama bakiyorsun, bir sol bek problemi, bir orta saha problemi, bir kanat problemi derken anasini sattigimin yerinde makine tam randimanli calisamiyor. hep bir yerleri yamali. ha 11 futbolcunun tamami da makinenin ciddi anlamda saglam dislileri olur, dersin ki, bu mac atalayi koyarim. oteki mac recep'e bi bakalim derken bi bakmissin 2 senede ilk 11e yazilacak kivama gelirler.

    hic oyle fizikmis, boymus, kiloymus, kondisyonmus konusmayalim. eden hazard, neymar, reus falan da amerikan gurescisi zaten. adam altyapi maclarinda herkesin eline veriyor, ucuyor kaciyor kendini neden yetersiz gorsun ki. iddiayi biraz daha buyuteceksin, denizi biraz daha derinlestireceksin, hatta okyanusa birakacaksin ki adam "ha benim daha boyum kisa, benim kulacim seri degil" diyecek. kendine ceki duzen verecek.

    ama galatasaray tam anlamiyla bir makine olamadi daha. olunca zaten fatih hoca da bu durumu biliyor, degerlendirecektir. ayrica hoca da zaten altyapidan oyuncu sormuş, bu adamlar profesyonel beyler. atalay falan 3. fatih terim doneminde galatasaray'a geldi ve kendi bilgisi dahilindeydi.

    hatta anektod icin buyurunuz:
    (bkz: mustafa kapı/#2038540)

    edit: ekleme duzeltme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın