• 52
    bireyleşmeyi, insana huzur veren ve rahat hissettiren bir şey olarak insanlara pompalayan liberal düzenin normalleştirilmeye çalıştığı "taraftar". "biz olmak"ın nasıl bir haz verdiği, insanı nasıl pozitif etkilediği konularına hakim olanlar ise bu tiplere acıyorlar.

    tezahürata katılmak, slogan atmak, toplu halde bir talebi dile getirmek kadar insanı rahatlatan başka bir şey yoktur. çünkü insan kendisini daima öteki üzerinden tanımlayan, doğanın geri bildirimlerine muhtaç olan sosyal bir canlıdır.

    elinde telefonla sahayı ve tribünleri çeken tip ise "anı biriktiriyorum" bahanesiyle 50bin kişinin içinde birey olarak kalmayı seçiyor. gol oluyor golü ve gole sevinirken kendisini çekecek diye salak salak sesler çıkartıyor, kameraya karşı samimiyetsiz hareketler yapıyor. tribün şovuna katılan taraftarı videoya çektiğinden kendisi eğlenceye ortak olamıyor. frikik oluyor herkes videoya aldığından top direği yalayıp geçtiğinde, adam akıllı "aahhh" sesi bile çıkmıyor.

    bu tiplerin "adam parasını vermiş naparsa yapar" seviyesinde her harfinden bilgi, görgü, birikim ve zeka fışkıran cümlelerle savunulması ise ayrı bir facia. toplumun ahengini bozan insanlara tepki duyulması gayet normaldir ve "parasını verdi sana ne" şeklinde savunulması büyük bir görgüsüzlük örneğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın