• 2
    bakın bu maç şampiyonluğun gelmesini sağlayacak olan maçtır. şimdi size bu maçı ve bu maçtan sonra olacakları bizim için en iyi olacak şekilde yazacağım. eğer dediğim senaryo gerçekleşirse şampiyonluk yakın meşaleyi yakın diyorum.

    kelebek etkisi ya da aslında daha yakın olduğu durum domino etkisi.

    bu maçtan önce puan durumuna bir bakalım,

    --- alıntı ---
    9. yeni malatyaspor 27
    10.bursaspor 26
    11.kasimpaşa a.ş. 26
    12.akhisarspor 24
    13.gençlerbirliği 22
    14.alanyaspor 21
    15.antalyaspor a.ş. 21
    16.konyaspor 20
    17.osmanlispor 19
    18.kardemir karabükspor 12

    --- alıntı ---

    karabükspor'un ligden düşmesine kesin gözüyle bakıyorum. bu saatten sonra düşmezlerse bir mucizeyi başarmış olurlar. onların dışında 8. sivasspor'a kadar her takım bu tehlikeyi hissediyor ve muhtemelen 5-6 haftaya kadar pek şekillenmeyecek aşağı taraf. 17. ile 9. arasında 8 puanlık bir fark var ve bu 9 takımdan 2'si düşecek.

    bu sebeple her maçtan alınacak her puan, her yenen az gol bile çok önemli.

    görüldüğü gibi konyaspor 20 puanla ligde 16. sırada ve şiddetle puana ihtiyacı var. devre arasında jahoviç ve eto'o ile forvete çok ciddi bir takviye yapıp gol yollarında güçlendiler. 11 şubat 2018 alanyaspor konyaspor maçında da serkan kırıntılı'nın insanlık dışı performasıyla hem 3 puanı alıp biraz daha güven kazandılar hem de alanyaspor'u da iyice ateşin ortasına çektiler.

    konya deplasmanında en son ibfk'nın puan kaybettiğini biliyoruz. 30 bin civarı taraftar ile iyi bir deplasman oldu konya. mehmet özdilek'in takımı can derdinde olmasaydı komplo teorileri yazılırdı ama şu anda çok zor durumdalar ve mutlaka kazanmak, en azından kaybetmemek isteyeceklerdir. bunun için de maçın son dakikasına kadar taraftarıyla birlikte coşkulu bir oyun oynayacaklardır.

    beşiktaş ise aylardır 20 şubat 2018 bayern münih beşiktaş maçını bekliyor. cuma günü bu stresli maçı oynayıp 4 gün sonra münih deplasmanında mücadele edecekler. daha önceki şampiyonlar ligi maçlarından önceki lig maçlarında şenol güneş'in rotasyon yapıp, puan bıraktığı maçlar oldu. bu maçta da yaş ortalaması yüksek takımı için rotasyon mu yapacak yoksa lig yarışını mı önemseyecek göreceğiz ama maçın kağıt üzerinde çok zor geçeceği aşikar.

    pepe, adriano, talisca ve oguzhan sarı kart ceza sınırında. 25 şubat 2018 beşiktaş fenerbahçe maçında bu oyunculardan faydalanmak ve bayern maçına saklamak için 4'ünü birden oynatmayabilir. çünkü 3-4 gün sonrasındaki türkiye kupası maçında bir kere daha fener'le maç yapacaklar ve 12-14 gün içerisinde tansiyonu ve eforu yüksek 4 maç oynamak durumunda kalacaklar. bu sebeple rotasyon ihtimali kuvvetli. tabii avrupa'yı bir kenara koymadılarsa. bayern ise beşiktaş'ı bekliyor. bundesliga'da şampiyonluk garanti gibi, onlar aylardır beşiktaş'ı bekliyor ve sezonu beşiktaş ile açacaklar :)

    neyse işte bu koşullar altında belki de ligde istemeyeceği ilk deplasmanlardan birinde kaybedilecek olan puan ile domino etkisi yaşanabileceğini düşünüyorum. nedir bu,

    beşiktaş'ın bu maçta yaşayacağı puan kaybıyla lig yarışında alacağı yara ama hemen peşine oynanacak olan b.münih maçı heyecanıyla unutulacaktır.

    20 şubat 2018 bayern münih beşiktaş maçında ise gelebilecek farklı bir hezimet beşiktaş'ı bir kaosa sürükleyebilir. bu kaostan çıkmanın yolu da 25 şubat 2018 beşiktaş fenerbahçe maçı olacaktır.

    konya'da yaşanacak bir puan kaybı sonrasında bu maçtan beşiktaş galibiyeti gelirse üzülmem, beraberlik de işimize gelir, yeter ki fenerbahçe kazanmasın. zaten bu lig maçını sezon finali olarak görecekler ve ilk yarıdaki maçın rövanşını almak isteyecekler, fenerbahçe maçı gerecek, kartlar ve sakatlıklar olası ve aynı 2 takım 3-4 gün sonra tekrar maç yapacak ama lig maçını özellikle beşiktaş çok önemseyecek seyircisi önünde ligdeki yenilmezlik serisini bu maçla kaybetmemek için her şeyi yapacaklardır. yani çok keyifli günler bizi bekliyor :)

    tabii konya'da alacakları 3 puan hesaplarımı ve isteklerimi değiştirir. işte bu sebeple bu maçta beşiktaş mutlaka puan kaybetmeli.

    işte rakiplerimiz birbiriyle maç yaparken bizim avantaj sağlamamız için en iyi senaryo bahsettiğim durum ve bu sebeple bu maçı heyecanla bekliyorum.

    haydi lan konya zaten daha hem ali sami yen'e hem de kadıköy'e gideceksin. fikstürün zor, bir işe yara!
App Store'dan indirin Google Play'den alın