resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 1307
    --- alinti ---
    kaptan, yükseliş yaşanan son 3 maçla ilgili değerlendirmeni alabilirmiyiz?
    gayet iyi gidiyoruz. derbilerimizi bitirdik. kalan beş maçı da kazanırsak lider olacağımızı düşünüyorum. rakiplerimiz puan kaybedebilir. diyarbakır maçında 10 kişi kalmamıza rağmen çok iyi performans sergiledik. herkes birbiri için çok iyi mücadele ediyor. bu manteliteyle devam edersek herşeyin çok güzel olacağını düşünüyorum.

    üç maçlık serinin hemen öncesinde basına yansıyan bir yemek var. o yemeğin sonrasında galatasaraylı futbolcuların performansında da bir artış oldu. skorun yanında oynanan futbolda da gözle görülür bir yükseliş var.
    beraberlik mesajı vermek için toplanmıştık o gün. masada konuştuklarımızı sahada uygulayabilmemiz daha farklı bir sevinç yarattı bizde. çünkü oyuna gireniyle oyundan çıkanıyla tam bir takım olduk. zaten istediğiniz kadar yıldız oyuncuya sahip olun, bir takım olgusu oluşturamazsanız şampiyonluk çok zor gelir. bizim takım da bunu yakaladı. gayet iyi gidiyor herşey. çünkü konuştuklarımızı sahaya yansıtmaya başladık. en yıldızından en mücadelecisine kadar herkes savaşmaya başladı. böyle olduğu zaman takımda kazanıyor.

    diyarbakır maçında 10 kişi kalınmasına rağmen mücadele üst düzeydeydi. barış’a da orada biraz fazla yüklenildi. çünkü futbolun içinde görülen kartlar bunlar.
    barış kardeşimiz hata yaptı. zaten özür dilemiş. o da takım için çok mücadele eden bir arkadaşımız. o gün de çok iyi oynadı, çok iyi mücadele etti. futbolun içinde böyle şeyler var. böyle durumlarda arkadaşımızın eksikliğini hissettirmememiz lazım. arkadaşımızın hatasını kapatmamız lazım. biz de bunu çok iyi yaptık. barış da bundan ders almıştır zaten. ama hiç kimsenin barış’a yüklenecek bir durumu yok. barış’ın yaptığı bir yanlışlık yok. futbol içinde böyle şeyler var. çok iyi mücadele ediyor, takımına çok iyi katkı sağlıyor. uzun zaman oynamadıktan sonra takıma girip büyük katkılar sağladı. barış’a hem olgunluğu için hemde örnek davranışları için teşekkür ediyorum. hatayı hepimiz yapabiliriz. önemli olan arkadaşlarımızla bu hatayı hissettirmemek. barış’ta bunu anlamıştır herhalde. bu davranışımızla tam bir takım olduğumuzu gösterdik.

    sana yapılan eleştiriler var. gazetelerde gol sevincini bile reklamla özdeştirenler var. galatasaray’ın ruhunu simgelendiren bir kaptan olarak gol sevincinin, galatasaray ruhuna aykırı şekilde nitelendirilmesini nasıl yorumlarsın?
    eleştiri tabii ki olabilir. kötü performan sergileyeceğim zamanlar tabii ki olabilir. hepsine saygılıyım. performansla ilgili herşeye saygılıyım ama gol sevincime bile birşeyler yakıştırmak, haberler çıkarmak çok yanlış çok ayıp. zaten şimdiye kadar performansımla ilgili eleştirenlere ne ağzımı açmışımdır, ne birşey demişimdir. ama yok arabası, yok özel hayatı, yok sevinci. bunlar gerçekten üzücü şeyler çünkü değerlerimize hiçbiryerde sahip çıkmıyoruz. performansımı istedikleri kadar eleştirebilirler, buna saygılıyım. ben kaptan olduktan sonra bireysel düşünmüyorum. takım için düşünüyorum. ben takım için mücadele eden bir futbolcuyum. böyle özel hayat eleştirileriyle, ailemizin, sevdiklerimizin üzülmesini istemiyorum.

    neden türk futbolunda en çok arda turan eleştiriliyor. taktığın saate kadar eleştiriyorlar.
    ben her zaman şunu düşünüyorum. her gün hakkımda bir sürü eleştiri çıkıyor ama ben her maç sahaya çıkıyorum. bazen ağrım oluyor, bazen sıkıntım oluyor, bazen başka birşeyim oluyor ama her maç takımın yanındayım. her idmana çıkmaya çalışıyorum. herşeyden önce benim işim geliyor ve bende bunu göstermeye çalışıyorum. zaten birşeylerde gerideyiz, reyting uğruna, okunmak uğruna böyle şeyler yapmaları çok üzücü gerçekten. ben samimiyetimle, şevkimle işimi yapmaya çalışıyorum. hatalar yapabilirim herkes gibi bu normaldir. ama ben her zaman takım için çalışıyorum. takım için uğraşan, sonuna kadar mücadele eden, elinden gelen herşeyi vermeye çalışan biriyim. takım kaybettiğinde de hayatı zindan olan bir adamım, en çok üzülen insanlardan biriyim. ben galatasaray’la yatıp, galatasaray’la kalkan biriyim. o yüzden herkesten biraz daha anlayış bekliyorum.

    taraftara bir mesajın var mı?
    taraftarımıza öncelikle teşekkür ediyorum. çünkü zor günlerde hep takımlarının yanında oluyorlar. gerçekten sevinmek için sevmediklerini belli ediyorlar. bu da beni çok sevindiriyor. çünkü bende böyle bir taraftardım. böyle bir galatasaray’lıyım yani. galatasaray taraftarına yakışanda budur. her zaman takımlarını desteklesinler. gerçekten çok kaliteli bir takımımız var. onları mutlu etmek için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz, sonuna kadar çalışıyoruz
    --- alinti ---

    galatasaray.org
App Store'dan indirin Google Play'den alın