• 2414
    beşiktaş taraftarı da, galatasaray taraftarı da, fenerbahçe taraftarı da özünde aynıdır, hepsi türk milletindendir. temel olarak aynı toplumun aynı olaylara benzer tepkiler vermesi gerekir ama olaylara yaklaşım olarak çok büyük farklılıklar var.
    bunun temel sebebi kulüp geleneklerinin çok farklı olmasının yanı sıra, çocukluk dönemi* öğrenciler arasında tutulan takım dağılımıdır. büyük istisnalar hariç 90 ve sonrası doğan nesilde* okul sınıfları en iyi ihtimalle neredeyse yarı yarıya fener galatasaray* ve 2 3 tane beşiktaşlı olarak dağılır. galatasaraylı öğrencilerle fenerbahçeliler çekişir, birisi uefa kupası der birisi 6-0 birisi hagi der birisi van hooijdonk / alex. her galatasaray fenerbahçe maçı öncesi ve sonrası 2 hafta yaşanır tartışılır kazanan kaybedenler dalga geçer hakeme kızılır. öyle ki, benim okuduğum okulda, 5-1 kazanıp türkiye kupasını elinden söke söke aldığımız maçın* ertesi günü zil sesi galatasaray marşı yapılmıştı.*
    bütün bunlar gerçekleşirken, q7 guti simao gibi transferleri dışında başarı namına bir şey yakalayamayan gariban beşiktaşlılar, kendi maçları olduğunda konuşur, sonra yine kendisini gösterme fırsatı bılamazdı.
    işte günümüzde, bu çocukluk travmasının sonuçlarını yaşayan taraftar grubudur beşiktaş taraftarı.
    içinde kalan o ezikliği, yıllarca fenerbahçe ve galatasarayın hakimiyetini kıramayışını son 2 yılda kazandıkları şampiyonlukla kusmaya başladılar.
    allah kimseye böyle çocukluk travmaları yaşatmasın.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın