• 57
    şimdi her ne kadar başakşehir futbol olarak fenerbahçeden fersah fersah ileride olsa da, şöyle bir gerçek var ki büyük maçlarda (artık başak maçları da büyük maç oldu maalesef) fenerbahçe belki de en zor mağlup olan takım. yani fener bugün kimle oynarsa oynasın, özellikle kendi evinde, 'abi fenerbahçe yenilir ya' diyemiyorsun.

    ha şimdi bu maç deplasmanda eyvallah, ama deplasman dediğin yine istanbul sınırları içerisinde, muhtemelen başakşehirden çok fenerbahçeyi ve fenerbahçeli futbolcuları görmek için gelecek olan taraftarlardan oluşuyor. hani öyle sami yene, veya işte camp nouya çıkar gibi bir havası yok.

    bizim ilk yarıdaki fener maçında da gördük, fenerbahçe ne yapıyor ediyor puan almasını biliyor. bizim en iyi olduğumuz sezonlarda bile, fenerbahçe 1-0 bile olsa bu şekilde kazana kazana puan takibini sürdürmüş. e lobi desen, lobisi de var. belki başakşehirden daha güçlüdür lobisi. bunu bilemem. ama ciddi anlamda medya desteği, taraftar desteği, sponsor desteği, rüzgarı arkasına alma huyu vs olan bir takım.

    o sebeple, ben bu maçta başakşehir'in çok rahat bir maç geçireceğini sanmam. kaldı ki orta sahada eksikleri de var. ha gönlüm beraberlik veya en kötü ihtimal fenerbahçe galibiyetinden yana. bol bol kırmızı kartın uçuştuğu bir maç olması da dileklerim arasında. şimdi burada işte fenerbahçe bu tür maçları kolay bırakmaz falan dedik ama, aykut hocanın da oyun anlayışı etkili olacaktır bunda. çünkü bazen, -bana mı öyle geliyor bilmiyorum- aykut hoca beraberliğe razıymış gibi bir hissiyatla çıkıyor sahaya, sanki beraberlikte kupa alacakmış gibi öyle oturuyor tıkalı oyunu seyrediyor. umarım bu maç böyle bir şeye kalkışmaz, çünkü başakşehir çok fazla topa hakim olursa golü bulacaktır. fenerbahçenin, hazır emre de yokken orta sahayı elinde tutması ve top hakimiyetini eline alması lazım.

    neyse konuştuk yazdık, inşallah kazanan galatasaray olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın