resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 1739
    turk taraftar profilinin genel hatasina kurban giden futbolcu. her oyuncudan superstar, mevkisinin acik ara en iyi oyuncusu performansi almak zorunda degil kulupler. zaten su andaki mali yapilarin bu tarz oyunculari kaldirmasi da imkansiz. elinizde mariano varsa yedeginiz linnes olacak tabi ki.

    bazi oyuncular ilk 11 oynamasi icin, bazilari takimi yedeklemesi icin geliyor; bazilari ise yildiz olursa satarim transferi oluyor. linnes daha ilk geldigi gunden yanlis bir transferdi. zira sabriyi yedek birakacak bir oyuncuya ihtiyacimiz varken ikinci kategori bir oyuncu olarak birinci kategori performansi bekledik.

    transfer verileri ve maasi da bunu gosteriyor;

    norvec milli takimi oyuncusu olarak geldigi kulupte kendisi 3.5 yillik anlasmayla 2m euro bonservis + 950k euro maasa oynuyor. satarsak da yine yakin fiyatlara avrupa'da bir takima satabiliriz. sifir risk. kulubun maddi kaybi da maas haric sifira yakin. tam bir ikinci kategori oyuncusu.

    ozellikle bu kategorideki oyuncular icin onemli olan fiyat/performans orani olmali, ki linnes bunu fazlasiyla basariyor. ama sozlukte elli ayri baslikta turkiye'de kulupler batiyor, neden batiyor diye tartisanlar gelip bu baslikta linnes galatasaray'in futbolcusu degil diye yazabiliyor.

    linnes belki de galatasaray'in en son sorunu. ancak sene sonunda 1.5-2m gibi bir fiyata satilip yerine yeni bir norvec-isvec transferi yapilsa da neden bu yapildi demem. dusuk riskli bir baska transfer + potansiyel olarak ileride mariano'nun yerini doldurabilecek birinin arayisinda olmali kulup.

    sampiyonlar ligi parasini porsumus riskli yildizlara harcamaktansa lucescu'nun shaktar'a uyguladigi formulu uygulamayi daha gercekci ve dogru buluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın