resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 3238
    bence annesi (ellerinden öperim ablanin) sinan'i kiz beklemi$, ya da sinan'in bir ablasi falan var. eve büyük ablasi olanlar, kizlar arasinda büyüyenler anlayacaktir. yoksa bi adam bu kadar kiz gibi top oynamaz. sürekli tripler.. itiraz, çabuk pes etme, narin oyun yapisi.

    antrenmanlarda 1 ay sol bekde adam kovalatmak lazim buna, azcik defans ögrensin. ek olarak da kickbox'a kaydettireceksin, azcik darbeye kar$i direnç kazansin.

    yoksa yetenek olarak kesinlikle galatasaray futbolcusu. gol vuru$u var. asist yapiyor. oyun içinde hareketli, süratli. bunlar da artilari. üstün üstlük bir de 24 ya$inda.

    $imdi bu ya$ meselesi bir yandan avantaj olsa da diger yandan da ayni zamanda bir dezavantaj olarak kar$imiza çikiyor. çeyrek asir önce ergenlik dönemi 18-20 arasi sonra ererken, bu dönem 21. yy'da 25lere kadar devam edebiliyor. burada gençlerin sorumluluk almaktan uzak kalmalari ergenlik döneminin uzun sürmesindeki en büyük etkenlerden birisi. yapilan ara$tirmalara göre prefrontal cortex'in (beynin, davrani$larimizdan dogabilecek sonuçlari degerlendirmeye yarayan kismi) 25e kadar ancak geli$tigi bilinmekte. yine ifade ettigim gibi bu durum 20-30 yil önce 18-20 gibi bir geli$im gösteriyordu. insanlar erken evlenip, erken ya$ta çoluk çocuga kari$ip günümüzün aksine daha erken ya$ta ev geçindirme, çocuk büyütme gibi sormululuklarla tani$iyordu. $imdi baktigimizda bazi sorumluluklari alma ya$inin 25-30 arasina tekabul ettigini gözlemliyoruz. lise, üniversite derken ya$ oluyor 25-30. okul bitiyor, eline para geçmeye ba$layinca, niye evleneyim lan, azcik hayatimi ya$ayayim deyince de bakmi$sin 30. burada ayriyeten alkol, uyu$turucu, sigara gibi ali$kanliklarin ergenlik döneminde prefrontal cortex'e kalici hasarlar verdigini de belirtelim.

    gelelim futbolcu karde$lerimize. onlarda insan sonuçta. onlarda ergenlige giriyor.

    bu nedenle futbolcularin 25-26'dan sonra olgunla$tiklarii fenomeni aslinda bakildiginda bilimsel bulgulara dayaniyor. ne zaman mantik o zaman olgunluk. mantik da prefrontal cortex geli$meden olu$madigindan futbolcular da diger meslek gruplarindaki insanlar gibi 25 gibi olgunla$iyorlar.

    $ahsi fikrim:
    istisnalar kaideyi bozmaz. istedikleri kadar kaideyi taciz etsinler, kaideler degi$mez. futbolcular 23-25e kadar geli$irler ve o ya$lardan sonra olgunluga dogru adim atmaya ba$larlar. bu nedenle $ahsen en verimli olduklari dönemin 23-25den sonrasi oldugunu dü$ünüyorum.

    alex telles ve bruma geliyor aklima örnegin.

    sinan 3-4 yildir bizimle ve 2 aydir fatih hoca ile çali$iyor.

    velhasil-i kelam:
    1. sinan zaten yeteneklidir ve fizyolojik olarak geli$imini tamamlami$tir.
    2. 2014'den beri drogba, sneijder, melo, podolski gibi profesyonellerle çali$mi$tir.
    3. aralik 2017'den beri fatih terim'in himayesine girmi$tir.

    bu saatten sonrasi sadece karakter meselesidir.

    bir mahatma gandhi sözü ile bitirelim:

    söylediklerinize dikkat edin

    düşüncelere dönüşür…

    düşüncelerinize dikkat edin

    duygularınıza dönüşür…

    duygularınıza dikkat edin

    davranışlarınıza dönüşür…

    davranışlarınıza dikkat edin

    alışkanlıklarınıza dönüşür…

    alışkanlıklarınıza dikkat edin

    değerlerinize dönüşür…

    değerlerinize dikkat edin

    karakterinize dönüşür…

    karakterinize dikkat edin

    kaderinize dönüşür…

    karakter ergenlik döneminde örnek alinan insanlar ve olaylarla olu$an bir $eydir. drogba, sneijder, melo ve poldi ile yeti$en adam bo$ çikamamali, yetenegine ihanet etmemeli.

    belhanda'yi özüne döndüren fatih hoca, sinan'dan bir poldi çikartabilecek mi, görecegiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın