resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 10076
    türkiye’de bazı kurallar dikkate alınmadan değerlendirme, yorum ya da kritik yapılamaz. aslında bu kurallar dünyanın her tarafında geçerlidir ama sadece bizde gözardı edilirler. şimdi o kuralları yazalım.

    1-bir futbolcunun istatistikleri, takımına göre, mevkiine göre ve de rakiplerine göre farklı şekillerde analiz edilir.
    2-on farklı kritere göre değerlendirme yapılır.

    takımına göre istatistikte kasıt şudur. sabri galatasaray’da iken karşılaştığı rakipleri ile göztepe’de iken karşılaştığı rakipleri farklıdır. rakipler aynı takımlardır ama farklıdırlar. örneğin, galatasaray’a karşı diğer takımların koşu mesafesi, göztepe’ye karşı koşu mesafesinin %30 fazlasıdır. çünkü her takım büyüklere karşı farklı motive olur, farklı mücadele eder. büyük maçlar, tüm rakip futbolcular için vitrin maçlarıdır artı vadedilen pirim de bayağı farklıdır. hatta anadolu takımlarında çoğu futbolcu, yıllık kazancının tamamını büyük maçlardaki pirinlerden kazanır.

    sadece bu faktör bile mariano ile sabri’nin istatistiklerinin karşılaştırılmasını absürd kılar. bunun dışındaki kriterleri, örneğin, hava topu istatistiği, kilit pas istatistiği, ofsayt uygulama ve ofsaytı bozma istatistiği, şut, verkaç, atak kesme, kademeye girme gibi hususlar da dikkate alınırsa sabri galatasaray’da alenen ve resmen sırıtıyordu ve mariano ile karşılaştırılması günah sayılabilecek bir aykırılığa sahiptir.

    ünlü bir türk, pardon iskoç büyüğünün dediği gibi; istatistikler mini etek gibidir. .....:)
App Store'dan indirin Google Play'den alın