resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 10074
    ligimiz çok üst düzey bir lig değil. sabri kariyeri boyunca galatasaray'da rotasyon oyuncusu olabilirdi. kupada oynardı, avrupa maçının öncesinde/sonrasında kolay maç varsa oynardı, altyapıdan çıktığı için çok net bir simge isim haline gelebilirdi. yalnız bunların olması için galatasaray'ın kadrosunun hep iyi olması gerekiyor. ortalama oyuncular iyi bir takımda iyi oynar, sürpriz işler yapar, açık kapatır. ortalama takımlarda ise sırıtır, bazen ortalama oynar, bazen hata yapar.

    benim idealimdeki galatasaray'ın ilk 11'i sağlam olur. yedeklerini de altyapıdan çıkartır. en azından 11 mevkinin sekiz tanesine. forvet, skorer kanat, on numarayı çıkartamazsan, alırsın. iyi maaş da verebilirsin, çünkü altyapıdan çıkarttığın adam ilk kontratında, ilk yenilemesinde tutup 2 milyon euro istemez. isteyen çıkarsa da yol verirsin. yani galatasaray'ın 60'tan sonra oyunu tutmak için sahaya sürecek defansif orta sahayı altyapıdan çıkartamaması skandaldır.

    sabri de bir şekilde kariyeri boyunca kanatlara ve beklere alternatif olabilirdi. sabri'yi ilk 11 için düşünmek, ona sezonu bağlamaktı hata olan. yoksa kim istemez ki 20 senedir kadroda olan oyuncusunu alkışlarla emekli etmek, belki ileride kulüp bünyesinde çalıştırmak? böylece bir kültür de oluşur hem. böyle 100 tane oyuncun olsa uzun yıllar içinde, elbet içinden teknik direktörü, yardımcı antrenörü, futbol direktörü çıkar.

    böyle bir yapıda faydalı olurdu sabri bence. bu sabri galatasaray seviyesinde demek değil. yedek oyuncularınız ilk 11 seviyesinde olmasa bile, takımınızın geneli kaliteliyse ve bir sisteme sahipseniz, ortalama ve ortalama üzeri adamlar iyi futbolcularla daha iyi gözükür demek. sabri ile mecbur kalmadıkça manchester united deplasmanına çıkmazsınız. ama o yorucu deplasmanın ardından zorlanan beklerinizi dinlendirmek isterseniz, sonraki maçta iyi bir takımla sabri sizi idare eder. kaldı ki bahsettiğim idealimde sabri büyük ihtimalle çok daha iyi bir altyapı eğitimi almış olacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın