2003-04 Türkiye Süper Lig 22.Hafta Maçı
19:00 Atatürk Olimpiyat Stadyumu
2 - 1
  • 6
    olimpiyat stadı denen mezbeleye hiç gitmedim, gitsem bu maçta gitmiş olmak isterdim. şehir dışından gelip sırılsıklam geçirdiğim 10-11 aralık 2013 günlerinin hayatımın en müthiş tribün anıları olduğunu düşünürsek, bu maçtan da tribün boyutunda maksimum mutluluk yaşacağım şüphesizdi.

    biletli seyirci sayısı hala kesin olarak bilinmemekle birlikte, gazete ve sözlüklerde en sık verilen sayı 157. bu biletlerin sadece 7'si stat önü gişesinde satıldığı için çoğu hafızada "7 bilet" sayısı kalmıştır ve tribünlerde toplam 7 adet insan evladı olduğunu düşünenler vardır cidden. böyle bir şeyin gerçek olamayacağını söylemeye gerek yok tabii, kombine biletler dahil 3000'den çok olmamak kaydıyla, dört haneli sayıda taraftar içerdeydi.

    bu sayının ne kadar yüksek olduğunu, olimpiyat stadı'nın nasıl bir yerde olduğunu bilmeyenler tahayyül etmekte zorlanacaktır. macanilari.com sitesinde maçla ilgili anısını aktaran muzaffer dündar isimli taraftarımızın söylediğine göre, stada giden otobüsler iptal olmuş, yollar kapanmış, turnikelerin başında güvenlik görevlileri değil köpekler durmaktaymış.

    https://www.macanilari.com/...-200320042203--.html

    bunun dışında tribünün farklı noktalarında varilde * * ateş yakılması ve etrafında ısınma çabaları hafızamda. maç sırasında gösterilmiş, gazetede de fotoğrafı çıkmıştı, görüntüsünü bulursam ekleyeceğim. kale arkası tribünde kurt görülmesi efsanesiyse dilden dile, nesilden nesile aktarılacaktır kuşkusuz. bunun da görüntüsü maalesef yok, ben de bir tribün efsanesi olarak duyanlardanım.

    mondi'nin maçtaki müthiş performansına dair bir video bulabildim şimdilik:

    https://twitter.com/...s/834082902812016640
App Store'dan indirin Google Play'den alın