resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3124
    2 aydır gündemde olmasından sıkıldığım futbolcu.

    sokaklarda kaldım, kimse bana bakmıyor, bütün mal varlığım gitti, dövlet bana baksın, galatasaray veyahut arsenal bana el uzatsın, çok bir şey istemiyorum tarzında gazetelere röportaj vermekten sıkılmayan adam.

    kardeşim aslan gibi adamsın, elin ayağın çok şükür tutuyor, git garsonluk yap, bodyguarlık yap, pazarda limon sat. ama bir şekilde hayata tutun ya. herkes anasının karnından futbolcu doğmuyor. asgari ücretle geçinen milyonlarca insan var bu ülkede. vatandaşların afrika'da açlıkla savaşıyor, bir tutam ekmeğe muhtaçlar. hayat hiçbirimiz için kolay değil ki?

    kazada kolunu bacağını kaybedersin , çalışamaz vaziyette olursun bu şekilde gündem olmanı anlarım ama sapasağlam, gücü kuvveti yerinde, taşı sıksan suyunu çıkaracak moddasın be adam. git sigortalı bir iş bul kendine ve çalış. bundan neden gocunuyorsun? eski futbolcuların çoğu senınle aynı konumda. o adamlar zamanında senin gibi paralar da kazanmadılar. senin binde bir maaşına top koşturdu bu adamlar ve çoğu suanda huzurevinde ölümü bekliyor. her birine kuluplr yardım etmeye kalksa ne kuluplerde para kalır ne de bu dünyada fakırlıkle boğuşan eskı futbolcular biter...

    hiç romantik entryler giremicem kimse kusura bakmasın, ilk başlarda üzüldüm falan ama bu adam aylardır gazetelere demeç veriyor, tutturmuş illa bir kulüp bünyesine beni alsın diye. şu hayatta ekmek kazanabileceğin tek sektör futbol mu? ama futbol sektrörü işine geliyor adamın. bir kulubun altyapısına girip antrönörlük yapacak ayda 10 bin avroyu kıvıracak aslanlar gibi hayatına devam edecek. çünkü basit maaşlara çalışmayı kendıne yediremiyor. alışmış şaşalı güzel hayata...

    hangimizin hayatı dört dörtlük? hangimizin hayatı ebou'den iyi? ama yaşamaya devam ediyoruz. kimseye dilenmeden, kimseye yalvarmadan. onurumuzla , alın terimizle yaşıyoruz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın