• 98
    bu elon musk insanlık tarihini değiştireceğe benziyor. falcon heavy 54 tona kadar ağırlık taşıyabiliyormuş ve taşıyıcı roketler tekrar kullanılabiliyormuş. bu yakın gelecekte insanlığı hayallerinin ötesine taşıyabilir.

    öncelikle fırlatma ve iniş rampalarının inşası halinde, alçak dünya yörüngesi kullanılarak dünyanın en uzak noktasına 30-40 dakikada ulaşılabileceği söyleniyor. yani yük taşıma işlemi çok hızlı ve etkin bir şekilde yapılabilecek. bu uluslararası deniz ve kara taşımacılığını kökünden değiştirecektir.

    yolcu taşıma da aynı hızla yapılabilir ki bunun animasyonu daha önce paylaşılmıştı. yani uzaya ya da diğer gezegenlere gidilmesi bir yana öncelikle dünyayı kökünden değiştirebilecek bir buluş. bilimin ne olduğu hakkında bir fikir vermesi açısından çok önemli. tıpkı televizyonun, internetin keşfi gibi.

    savaş çığlıkları atanlar için kötü bir gelişme. eğer gezegenlere iniş başarılabilirse, uzayda kişi başına milyonlarca yıldız (gezegen) düştüğü için seç beğen al babında şeyler olabilir. her ırka ya da her kabileye bir gezegen bile tahsis edilebilir. gerçi insanlık en fazla 400 yıl sonra oralarda da birbirlerini öldürmeye başlayabilir ya neyse.

    bu arada gs twitter’i de kutluyurum. bizim dört yıldızı da yerleştirmişler hemen uzaya.

    https://twitter.com/...s/960999300191981570
App Store'dan indirin Google Play'den alın