• 25
    ekşisözlük'te henry hasta misin olm yazmış:

    https://eksisozluk.com/entry/73849716

    --- alıntı ---

    işgalciler tarafından fenerbahçe'ye ödül olarak verilmiştir.

    fenerlilerin bunu savunmasını anlayamıyorum. işgal kuvvetlerinin futbolcu bile olmayan askerleriyle şampiyonlukları olan ülkenin büyük bir klübünün dostluk maçı yapması gurur duyulacak bir şey mi? lütfen taraftar kimliğinizi bir kenara bırakıp makul düşünün.

    "o askerler aslında çok iyi futbol oynuyordu, onları özel olarak toplayıp getirdiler" masalına inanıyor musunuz?

    "halka moral verdi, özgüven verdi" gibi elle tutulamayan bir savunma yapılabilir mi buna? zaten yerel halkla kaynaşmak, olası tepkileri önlemek, işgali normalleştirmeye çalışmak, onları eğlendirmek için işgalcilerin düzenlediği bir olay bu. halk morallenmişse işgalciler amacına ulaşmış oluyor demek ki. siz kurtuluş savaşının kazanılmasında bu moralin katkısı olduğunu mu iddia ediyorsunuz?

    bırakın mantıksızlığı lütfen. sorgulayın biraz.

    edit: fenerbahçe nefretim falan yok. her klüp ezeli rakibi kadar büyüktür. boğazın iki yakası arasındaki bu rekabetin iki tarafı da ülkede sporun lokomotifidir. ülkeye paha biçilemez değerler katmışlardır.

    fenerbahçe'nin yapması gereken kupayı müzelerinde sergilemek yerine başka bir müzeye vermek ve yanına da şu minvalde bir not düşmektir; "işgal kuvvetleri aşağılık bir teklifle halkımızdan bir takım toplayıp kendileriyle bir dostluk maçı yapmasını istemişler, fenerbahçe halkın temsilcisi olarak insiyatif alıp bu maça çıkıp rakip takımın bileğini bükmüştür. ödül(!) olarak verilen bu kupayı da kabul etmemiştir"

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın