• 396
    hayal kırıklığı yaratan bir mağlubiyet ile sonuçlanan maç. oynanan oyun hocanın da dediği gibi çok üzücüydü. belli bir planı sahaya yansıtamadık. ancak planımızı sahaya yansıtmak için o planı uygulayabilecek oyuncuların sahada olması gerekmez mi? hocanın donk'dan verim almaya çalışması anlaşılır bir durum. sonuçta orta saha oyuncularımız belli. ancak istediklerini yapmadığını görünce devre arasında çıkarmaması hatta 90 dakikayı onunla tamamlaması çok anlaşılır değil benim için. topu ayağımızda tutamadık ve pas alış verişini hiç yapamadık. dolayısıyla pozisyon da üretmekte maçın son bölümü hariç zorlandık. 1-0 geride ikinci yarıya başlarken selçuk ve belhanda hamleleri bence bize maçı getirebilirdi. selçuk topun bizde kalmasını, belhanda ise pozisyon üretmemizi sağlayabilirdi. yapılan değişiklikler ise benim için çok anlaşılmazdı. tolga çıktı eren girdi orta alan tamamen bitti. yasin 70 dakika hiç bir şey yapmadı ama feghouli daha erken çıktı. sanırım feghouli'nin fiziksel durumundan memnun olmadığı için 90 dakika sahada tutmak istemiyor hoca. yani umarım öyledir. ayrıca denayer yine fizikli forvet arkasında ezildi. hafta içi kupa maçında* çok iyi oynayan serdar ile başlamak çok daha iyi olabilirdi. zaten denayer'in arka adalesinden sakatlanması ile herhalde artık serdar'ı izleriz.

    hocanın bu tarz denemeleri ilk değil. bir önceki döneminde eboue'yi ilk maçlarında orta saha oynatmaya çalışmıştı. bu şu an yaptıklarında daha da uç bir deneme üstelik. tabi olmadı ve sağ beke geçince hepimizin aklında yer eden üst düzey performansını sergiledi. hoca ders alabilen biri. burnunun dikine gideceğini sanmıyorum. önümüzdeki maçlarda donk ile başlamak yerine tolga, selçuk ve belhanda'dan oluşan orta üçlü ile başlayacağını tahmin ediyorum. zaten fernando dönünce sorunlarımızın büyük bir kısmı çözülecektir.

    bunların dışında biz kötüyken hakemin de kötü niyetli olması haliyle tüyü dikiyor. ceza alanı dışındaki pozisyona penaltı vererek zaten maçı bizim için bitme noktasına getirdi hakemler. evet kötüydük, kazanmayı hak etmedik ama bu hakemlerin bizi doğrama hakkını vermez. hoca bu konuda bence doru açıklamalar yaptı ve yönetim kanadından hakem ile açıklama yapıldı sadece. bu stratejik açıdan ve oyunculara verilen mesaj açısından önemliydi.

    sonuç olarak tüm rakiplerin puan kaybettiği bir deplasmandan mağlubiyetle döndük. önemli olan buradan nasıl ayağa kalkacağımız. thomas wayn'in bruce'a* dediği gibi;

    -neden düşeriz bruce? tekrar ayağa kalkmayı öğrenebilmek için.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın