• 390
    önce şunu söylemek lazım, "bu hafta rakiplerimiz puan kaybetti" lafı doğru değil, bizim bir tane rakibimiz var o da başakşehir. puan tablosunda altımızda olan ve şampiyonluk şansı yüzde birden aza düşmüş rakiplerin ne yaptığı bizi ilgilendirmemeli.

    maçta maalesef iyi oynayamadık. hücum hattı kötüydü, ne feghouli, ne rodrigues bireysel yeteneklerini gösteremedi. yasin zaten ekstra işler bekleyebileceğin seviyede bir oyuncu değil, gomis de sert savunma arasında kayboldu. hücumda etkin olamayıp çok top kaybı yapınca baskı kuramadık. buna ek olarak ortasaha ve bekler de hücuma yeterince destek veremedi. donk takımdan çok kopuk şekilde pozisyon aldı, tolga her zamanki gibi çabaladı ama tekniğinin düşüklüğü sebebiyle yetemedi. sonunda her zamanki gibi duran toptan golü yedik. ikinci yarıda tam baskı kurmuşken uydurma bir penaltı kararı geldi ve maç koptu.

    ama en büyük hayalkırıklığını beklerde yaşadım. hadi nagatomo geleli iki gün olmuş, kötü oynaması kadar doğal bir şey yok ama mariano gibi bir oyuncunun 4-5 defa müsait pozisyonda doğrudan kaleciye veya auta orta yapmasına hiçbir anlam veremedim. linnes'i genel olarak beğenmiyorum ama bu maça linnes'le çıksaydık çok daha fazla pozisyona girerdik, eminim.

    bu maç gösterdi ki şampiyon olacak takımın ilk 11'inde donk'un yeri yok. çok kolay bir maç değilse yasin'in de yeri yok. üzülerek söylüyorum ki bugünkü gibi oynayacaksa mariano'nun da yeri yok. hücum oyuncuları zaman zaman etkisiz oynayabilir, maç boyunca sadece onları durdurmakla görevli defanslarla boğuşup pozisyon yaratmak kolay değil. cristiano ronaldo bile gol orucuna giriyor, luis suarez bile inanılmaz goller kaçırıyor, neymar bile bazen sahada yürüyor.

    ama demarke pozisyondaysan topu olumlu kullanmak zorundasın. ortasahada oynuyorsan hücuma destek vermek ve tempo yapmak zorundasın. bugünün az sayıdaki iyi oyuncular belhanda ve eren'di, umarım haftaya daha fazla süre alırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın