• 379
    sezon başında tudorun en iyi yaptığı şey ilk 11'i kolay kolay değiştermemek oldu. takım birbirine alıştı ve aynı taktikle oynayan takım döktürdü. neler yapıyordu bu takım peki. bekler özellikle sağ bek sağ açık gibi oynuyordu. fernando savunmayı üçlüyor, ndiaye ise önlerinde süpürücü rolünü alıyordu. belhanda ve fernandonun etkisiyle takım topa sahip oluyor ve hücum organizasyonlarını yönlendiriyordu.

    sonra ne yaptı tudor, rakibe göre taktiği değiştirmeye başladı. 4'lü savunmadan üçlüye döndü. giderek takımın ve oyuncuların ayarını bozdu, sonrasında ise kafa üstü çakılan bir takım olduk.

    tudorun en kötü yaptığı şey, oyuncularla olan diyaloğu en iyi yaptığı şey ise bu takımın formasını giymeyi hak etmeyen oyuncuları kesmesiydi. kaliteli oyuncularla oynanan oyun bizi liderliğe yükseltmişken, geriye çekilen takım bizi liderlikten etti. hatalarından ders alamayan tudor gönderildi.

    terim gelir gelmez kaybedilmiş!! bazı oyuncuları kazanmaya çalıştı. tamam ndiaye gitti, fernano sakat. ama çat diye belhanda kesilebilirken takımdan, yıllardır bize kan kusturan donk ilk 11'e nasıl monte edilir aklım almıyor.

    sivas maçına da sivas baskılı başladı. zencileri maşallah zebellah gibi. öyle olunca bizim ikili mücadeleden kaçan orta sahamız ezildi. teknik olarak da çok üst düzeyde olmayınca top bizde kalmadı. bir iki hızlı hücum dışında ilk yarıda pozisyon bile bulamadık doğru düzgün.

    herkesin aklında terim devre aralarını sever, ikinci yarı bu maçı çeviririz düşüncesi varken, terim herkesten farklı düşündüğünü gösterdi. yapması gerekeni buradaki 1000 tane yazar görmüşken kendisinin görmemesi mümkün değildi. ama o zor olanı seçti.

    ikinci yarıda da golü yedikten sonra değişiklikler geldi. belhandanın girişinin takımı nasıl değiştirdiğini gördük. olay belhandanın çok iyi topçu olması değil, elimizdeki en iyi orta saha oyuncusu olması. bana kalsa bu maliyetlere hayatta transfer etmezdim adamı, ama ndiaye ve fernando yokken belhandayı kesmek, onun pozisyonunda sağ açığını oynatmak, işte bunlar hep bize maçı kaybettiren şeyler. dediğim gibi bir maç kazanılır kaybedilir sorun değil ama bu kafayla gidilirse şampiyonluk gider.

    son 15 dakika kurulan baskı maçın başında kurulamazmıydı? son 15 dakikadaki kadro maçın başında çıkamazmıydı? son 15 dakikadaki mantalite maçın başında olamazmıydı? hepsine evet. olsaydı bugün hepimiz bayram ediyorduk. şimdi ise o kadar büyük bir fırsatı kaçırdık ki inanılmaz. resmen ligin kaderi değişti.

    maicon gol atmadığı sürece yetersizliği ortaya çıkıyor. bana kalsa denayer-serdar ikilisi ile çıkarım. donku sivasa bile götürmem. o kadar. madem ön libero bir tek tolga var elimde, oynatırım tolgayı, koyarım önlerine belhanda ile selçuğu, kenarlara da feghoili ile yasini. forvette gomis. ondan sonra bırak rakip düşünsün. hatta bu akşamı gördükten sonra eren bence gomisten daha çok hak ediyor olabilir ilk 11'i.

    umarım herkese bir ders olur bu maç ve en çok ders alması gereken kişi artık ben ders almam ders veririm mantığından uzaklaşmıştır. bakın terim çok büyük hocadır ve bunu inkar etmek saçmalıktır. ama illa bir şeyleri ben yaptım oldu havasıyla gidersek ayağımıza gelen fırsatı kaçırır sene sonu başakşehiri izleriz şampiyonluk turları atarken. iki hafta sonra çok geç olabilir.

    çok büyük fırsat kaçtı çok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın