• 3
    türk basketbolundaki '95 jenerasyonunun değerli parçalarından. bu sezon sakarya büyükşehir basketbol forması (ligde 5. sırada) giyiyor. oynanan 16 maçın ışıl ışıl ışıldayanlarından. bunda kendisinin olduğu kadar koçu selçuk ernak'ın da büyük payı var, güveniyor metecan'a. 27.6 dk süre ortalamasıyla takımının en çok süre alan 3. oyuncusu konumunda. sezon içi istatistikleri ise şu ana kadar 9.9 sayı - 7.3 ribaund - 2.1 asist - 1 top çalma şeklinde. son maçında* 18 sayı - 13 ribaund - 4 asist - 1 top çalma ile oynamış ve galibiyeti sakarya'ya getirmişti.

    basketbolda da yabancı oyuncu sayısıyla ilgili güncelleme (masumane ismi bu, yoksa bildiğimiz "kısıtlama") yapılacak. bu bağlamda ligin hedefçi takımlarının metecan'ın peşinden koşacaklarına eminim ki ergin hocanın kendisini efes'in önümüzdeki sezon planlamasına dahil etmek istediğini okudum. ufuk hoca da isteyecektir metecan'ı ancak... bana kalırsa kendisi tam oktay hocalık oyuncu. düzen içerisinde seviye atladığını sakarya'yla kanıtladı. oktay hoca preldzic'le devam etmezse (bence etmez) yerine metecan'ı düşünmeli, cuk oturur. her ne kadar pozisyonları farklı olsa da oktay hocanın luksa andric'ten aldığı yüksek verimin* fazlasını alırız metecan'dan, kendi pozisyonunda.

    bir basketbolsever olarak temennim, metecan'ın istanbul sevdasına kapılıp giresun'u bırakan okben ulubay gibi "çok paraya az süreye" eyvallah dememesi. kendisini tanıyan arkadaşlarım karakter olarak böyle bir kardeşimiz olmadığını söylemişlerdi, umarım fikirlerinde herhangi bir sapma olmamıştır. zaten sakarya'yla istanbul yakın da :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın