resim
Álvaro Alexandre Recoba Rivero
Görev:Teknik Direktör
Takım:Nacional
Yaş:48
Uyruk:Uruguay
  • 56
    97/98 sezonu, inter'in açılış maçı. rakip brescia. 89'dan beri şampiyonluk görememiş, önce milan'ın sonra juve'nin dominasyonuna maruz kalmış taraftarın gönlünü almak isteyen moratti, dünyanın en yetenekli genci olarak gösterilen ronaldo'yu rekor kırarak transfer etmiş. (o zamanki inter, barça'nın ciğerini rahatlıkla sökebiliyordu; şimdiki inter ise barça'nın rezerv oyuncusunu* zar zor kiralayabiliyor. nereden nereye...)

    o yaz bir transfer daha yapmış moratti. ronaldo'nun bonservisi* kadar olmasa da onun için de az buz bir para çıkmamış cebinden*. o da alvaro recoba, nam-ı diğer el chino*. fakat son derece doğal olarak ronaldo'nun gölgesinde kalmış.

    bir önceki sezon kazanılan uefa kupası'nın tüm forsuyla takımın başında luigi simoni var. brescia maçında takımın ileri üçlüsünü ronaldo, ganz, djorkaeff'le kurmayı tercih ediyor. giuseppe meazza'nın tribünleri ronaldo aşkıyla dolup taşmış. aynı şekilde gazeteciler de fotoğraf kapabilmek için adeta birbirlerini eziyorlar.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z5TIhnGWOps

    sakatlıklardan sonra da çok gol attı, çok kupalar kazandı ama kullandığı ilaçların etkisiyle barça-inter dönemindeki atletikliğine bir daha kavuşamadı el fenomeno. yani bu maçta da en delişmen haliyle sahada fakat top ayağına her geldiğinde ikişer üçer tane brescia'lının ablukası altında kalıyor. dakikalar yavaştan azalırken 0-0 giden skoru değiştirmek için 72. dakikada bir değişiklik yapıyor simoni. ganz'ı alıp recoba'yı oyuna sokuyor. aynı ronaldo gibi o da ilk defa guiseppe meazza'nın çimlerine adım atıyor ama brescia'da geleceği çok parlak bir genç var. zaten sezon sonunda o da inter'e transfer olacak, ronaldo ve recoba'yla takım arkadaşlığı yapacak: andrea pirlo. 73. dakikada zamanla klasikleşecek paslarından biriyle topu hübner'e yolluyor ve brescia golü buluyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=c09Q-qmcuQg

    dakikalar akmaya, inter taraftarı yine bize esmer günler'i çığırmaya başlamışken topu alan recoba, kaleye yaklaşık 30 metrelik bir mesafeden o müthiş sol ayağıynan siz deyin füze ben diyeyim süpermen, acayip bir şut yolluyor ve 80. dakikada durumu 1-1 yapıyor. beş dakika sonraysa golü attığı noktadan daha uzak bir yerde bir frikiğin başına geçiyor il chino. yine inanılmaz vuruyor. kavisli ama bir o kadar sert bir şutla kalecinin koruduğu köşenin doksanına asıyor bu kez topu. ronaldo'su, zanetti'si, simeone'si hep ona koşuyor; kendisinden 8 yaş büyük moriero, sol ayağını dizinin üstüne koyup krampon temizleme hareketini bile yapıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=6Rv_33xazeA

    en önemlisi de ronaldo'yu gölgede bırakmayı başarıyor. inter taraftarıysa on yıl boyunca kah bencilliğinden kah tembelliğinden şikayet edeceği ama her zaman sevip sayacağı bir yeteneği kazanmış oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın