resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 2244
    bazı futbolcular adaptasyon açısından yüksek bir seviyededir. yani mental olarak o kadar kuvvetlidir ki geldiği ülkenin ortamına anında adapte olur ve hemen performans gösterir. fernando, gomis, maicon ve mariano bunun bu sene en bariz örneği.

    bazıları ise geldikten bir süre sonra takıma, oyun şekline, futbol kültürüne alışır. yakın zamandan örnek vericem ki daha anlaşılır olsun; garry rodriguez, tolga ciğerci, serdar aziz gibi. muslera'nın ilk senesini hatırlayınız, elleri küçük diye eleştiriliyordu.

    velhasılı kelam ben belhanda'yı eleştirmek veya övmek için bir sonraki sezonu bekliyorum. daha açık konuşmak gerekirse, gitsin veya kalsın demek için en az bir yıl daha beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. önümüzdeki sezon hem yaşı itibariyle zirve yapacak, hem de takıma, ülkeye, mantaliteye alışmış olan bir belhanda izleyeceğiz. ha şu an kötü mü? bence değil. sahada durmadan açık kapatan, fizik gücüyle ikili mücadele kazanan, iyi top saklayan, öldürücü ara toplarıyla takımı pozisyona sokan, duran topları iyi kullanan bir oyuncu belhanda. ayrıca daha önce yazdığım gibi takımın hali hazırda 6 asist ile lideri. maicon'un gol attıği bütün köşe vuruşlarında topun başındaydı.

    oyuncu sistemle beraber, istikrarla oynayarak ve doğru antremanla gelişir, büyür. kariyeri boyunca 15 tane takım değiştirmiş bir büyük takım efsanesi gösterin bana, bu yazıyı print edip yiyeyim. büyük galasaray taraftarı allah'ından belasını istiyor sanırım. adam 27 yaşına kadar montpellier, dinamo kiev, schalke 04, ogc nice ve bizde oynadı, yani montpellier'den sonra her yıl, dinamo kiev'deki iki sezonu da sayarsak, takım değiştirdi. az sabır. iyi şeyler göreceğiz kendisinden. yalnızca sabır.

    komple bir hücumcudur. bana şahsen dele alli'yi hatırlatıyor. oyun tarzı sürekli açık yakalamaya yönelik, şimdi abarttığım söylenebilir komik gelecek ama ben zidane'dan beridir bu kadar hücumu düşünen, boşluk kovalayan, top isteyip dikine oynayan adam izlemedim. izledikten sonra yeni zidane yakıştırmalarını daha iyi anladım. başka düşünüyor bu adam sahada, bir anda 3 savunmacının içinden geçebiliyor. heyecan verici bir oyuncu.

    sabredilsin. iyi olacak. olmadı yeriz bunlari ne olacak? *
App Store'dan indirin Google Play'den alın