• 1
    new england patriots ile philadelphia eagles arasında oynanacak 52. super bowl. 5 şubat 2018'de pazarı pazartesiye bağlayan gece 02:30'da başlayacak ve foxsports kanalında canlı yayınlanacak.

    bir tarafta 2000'li yılların hanedanı new england ve tom brady; diğer tarafta bir dallas cowboys taraftarı olarak pek de sevmediğim ve yıllardır yüzüğü olmaması ile dalga geçtiğimiz ezik philadelphia eagles.

    taraflılığım bir yana eagles sezon boyunca bir nebze de kolay fikstürün avantajıyla harika bir sezon geçirdi. carson wentz inanılmaz iyi bir sezon geçirdi ama normal sezonun bitimine 2 hafta kala sakatlanınca herkes eagles'ın one and done olacağını düşündü. fakat yedek quarterback nick foles önderliğinde önce geçen sezonun finalisti atlanta falcons'ı sonra da sezonun en komple takımlarından biri olanminnesota vikings'i hem de eze eze yenerek finale geldi. beklentinin çok çok üzerinde muazzam bir başarı oldu.

    new england ise tom brady'nin önderliğinde kötü başladıkları sezonda yine super bowl'a çıkabilmiş oldular. patriots taraftarları kızmasın ama tom brady'nin büyüklüğüne ya da bill belichek'in büyük koçluğuna asla lafım olamaz ama yıllardır çok kolay bir grupta ve pittsburgh steelers dışında istikrarlı bir rakibin olmadığı konferansta oynamanın rahatlığıyla new england her sezon çok avantajlı oluyor. nfc'de her sene daha iyi normal sezon dereceli takımlar playoff yapamazken afc konferansında daha kötü derecelerle playoffa kalınıyor. neyse...

    new england çok tecrübeli ve böyle maçları yıllardır oynuyor. diğer tarafta hem ana oyun kurucusundan yoksun hem de bu platformda nasıl bir performans sergileyeceği muamma olan eagles. aslına bakarsanız eagles daha çok hak eden taraf ama işleri gerçekten çok zor. keşke carson wentz de olsaydı.

    maçı etkileyebileceğini düşündüğüm başka bir faktör de normalde maçlarıno dış sahada ve aşırı soğukta oynayan eagles bu sefer dome'da oynayacak ve normalde rakiplerine karşı az da olsa sahip olduğu bir avantajı kaybedecek. daha da önemlisi maç minnesota'da yani eagles'ın konferans finalinde elediği vikings'in sahasında oynanacak. seyirci faktörünün çok da eagles tarafında olacağını düşünmüyorum.

    eagles savunmasıyla, patriots da hücumuyla ön plana çıkan bir takım. yıllardır şunu görüyoruz. savunmalar belli bie noktaya kadar getiriyor ama eğer maç kazanılma noktasına kadar gelmemişse savunmların da belli bir süre sonra nefesi kesiliyor ve bu sefer de hücum kalitesi devreye giriyor. tom brady'nin yıllarca ün yapmış geri dönüşleri de tam olarak bu şekilde oluyor. new england patriots kazanır diyorum.

    olaya bir spor müsabakasından çok kapitalist bir marketing olayı olarak bakanlar için de bir not. devre arası şovunda bu sene justin timberlake olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın