• 166
    emin olun haftalardır fatih hoca maçı kafasında oynuyordur. biraz algoritma yapalım.

    1) fernando ve maicon yok, bu demektir ki al ver tipi kısa paslar veya geriden oyun kurmak açısından avantajımızı kaybediyoruz. aynı zamanda fernando'nun olmayışı ile ribaund olarak takip ettiğimiz rakip savunmadan dönen topları da eskisi kadar etkili toplayamayacağız. karşımızda formda bir ekip var, hava soğuk, deplasmandayız.

    1.a) oyuna dengeli başlayıp maç nereye gidiyor görelim : işte böyle yaparsak deniz türüç'ün açtığı ortaya kana-bıyık'ın kafasıyla topu ağlarımızda gördüğümüzü şimdiden hayal edebiliyorum. ilk 11'de yasin selçuk lato gibi vasat adamlar da var. baskıyı kuramadığımızda rodrigues de etkisiz. etti 4 vasat diyelim. maç maksimum 1-1 biter.

    1.b) `oyuna baskılı başlayalım erken gol bulmaya çalışalım ev sahibiymişiz gibi oynayalım` : açıkçası arladaşlar bu maçta gol yemememiz imkansız. kesin yiyecez yani. fernando'nun da ne kadar büyük topçu olduğunu anlayacağız bu maçta. bu tip bir mantıkla oyuna başlarsak 1 yerine 2 gol yeriz. gomis'de olmadığı için 2'den fazla gol atamayız. yani bu senaryoda da malesef puan kaybediyoruz

    1.c) `oyuna baskılı başlayalım ilk yarı dengede bitsin ikinci yarı baskıyı arttıralım `: işte 3 puanın anahtarı budur. oyuna baskılı başlayıp rakibi sindirmek ve anadolu kulübü psikolojisine sokmak. erken bir gol zaten ekmeğimize kaymak sürer. ilk yarının 0-0 bitmesi durumunda ise ikinci yarı bulacağımız gol ile 1-0'lık bir galibiyeti gözümde canlandırabiliyorum.

    2) linnes yerine lato var, gomis yerine eren var, rodrigues ve yasin var. hoca kenar toplarından gol bulmak istiyor belli ki. yasin ve lato içeriye kesecek, eren tipik 9, feghouli 9.5 ndiaye ise yayda konuşlanacak. bu tip bir oyunda kenardan ne kadar fazla orta bulabileceğiz bu önemli. bence bu tip bir oyun için hatalı 11 ile başladık. mariano ne kadar etkili bir bek malumunuz, ancak önüne yasin gibi futbol zekası kıt birini koymak mariano'yu da bozacaktır. onun yerine mariano'nun önüne feghouli koyulsa ve 9.5-10 numara pozisyonuna belhanda koyulsa daha etkili olabilirdik bence. feghouli kanada gitmek yerine içeri kat eden bir oyuncu, bu da mariano'ya boş alan sağlayacaktır, aynı zamanda belhanda ve feghouli birbirine yakın olacağı için ikiye birlerle ceza sahası içine girebilirdik. hoca burda yasin'in süpriz gollerine ve defansa yapacağı yardıma güveniyor demek ki, yani oyunu biraz kabulleneceğiz gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın