• 3
    buram buram beraberlik kokan bir maçtı. hatta ben iki takımın son durumlarını da göz önüne alarak 0-0 bitmesini beklerdim ama evlere şenlik iki defans hatasıyla 1-1 bitti.

    roma'dan başlayalım. takımın hücumdaki kısırlığı aynen devam ediyor. formsuzluk, sakatlıklar, edf'nin nainggolan'ı kullanış ya da kullanamayış biçimi birikip birikip ortaya bu sorunu peydahlıyor. üstüne üstlük perotti de sakatlıktan dolayı kadroda yoktu dün. onun yerine gerson'u koymuş edf ki çok da seçenek yoktu elinde. tabii gerson'un o bölgeyle pek alakası olmadığından çok da iyi değildi. sezonun ilk devresinde fiorentina'ya 2 tane sallamıştı ama fiorentina'ya gol atmayanı dövüyorlar zaten. bu arada tek eksik perotti olsa gene iyi. de rossi ve gonalons da sakattı ve dmc'ye strootman'ı çekmek zorunda kalmış edf (hollandalı hiç de fena değildi bu arada). 70. dakikada gerson'un da sakatlanmasıyla işler iyice bombok bir hal aldı ve adamsızlıktan oyuna bruno peres'i sokmak zorunda kaldılar. peres de yine, yeni, yeniden berbat şekilde oynadı. bu adama bir sene içinde ne oldu anlayamıyorum. kısacası roma için bunca zorluk ve noksanlık içinde 1 puan, hem de şl için çekiştikleri inter deplasmanında alınan 1 puan çok iyi ama dediğim gibi böyle oynamaya devam ederlerse bir yerde cortlarlar. hatta dün kalede alisson olmasa o yer san siro da olabilirdi. alisson'a da birkaç kelam etmek gerek. normal bir kaleci performansı sergilemiyor herif bu sezon. her maç insanüstü kurtarışlar yaptığı gibi dün asist de yaptı, santon sağ olsun: https://streamable.com/tfl8c
    bir de dzeko ve emerson'un durumu var tabii. yüzde doksan dokuz ihtimalle chelsea'deler (50m avro + 10m bonus). anlaşma iki taraf içinde fena sayılmaz. dzeko neredeyse 32 yaşında ve roma'nın orada oynatabileceği schick ve defrel var elinde. gerçi dzeko giderse oraya birini alırlar. emerson, geçen sezon sakatlanana kadar çok iyiydi. chelsea için alonso'nun arkasında iyi bir yedek olur. kolarov varken roma'da da yedek kalacaktı zaten. monchi'nin gelen parayla yaratıcı bir oyuncu alması şart kere şart. artık bu trequartista mı olur yoksa kanat oyuncusu mu olur bilemem. bu takım iki sezon içinde pjanic ve salah gibi world-class iki adamı kaybetti ve şu an deliler gibi yaratıcılık eksikliğinden muzdaripler.

    inter'in son bir, bir buçuk aydaki düşüşünde birkaç etmen var. birincisi fikstür bahtsızlığı. milan*, fiorentina, lazio, roma maçları arka arkaya geldi; sassuolo ve udinese'yle de tam alev almışlarken oynadılar. ikincisi pozisyonu gole çevirememe sorunu. inter, bir şekilde pozisyona giriyor ama kah perisic kah ırz düşmanı bitirici hamleleri bir türlü yapamıyorlar. üçüncüsü ise bekler. takımın yıllardır bek konusunda bir istikrarı yok çünkü ellerinde hep dandik bekler var(dı). işbu sebeple sezon başı dalbert'le cancelo alındı zaten. cancelo son zamanlarda iyiydi, dün çok iyiydi ama spalletti, dalbert'i bir türlü takıma kazandıramadı. ilk geldiğinde sakattı, sonra spalletti taktiksel eksikliklerini öne sürerek oynatmadı. geriye santon, nagatomo kalıyor. santon'a fena değil derken juve maçından itibaren mala bağladı. dün yedirdiği golle de (yukarıda linkini paylaştığım) mum dikmiş oldu. inter'in de aynen roma gibi forvet arkasında oynayabilecek yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacı var. onlarsa gidip rafinha'yı filan alıyorlar. kendileri adına maçın en iyisi golü de atan vecino'ydu. hem çok iyi pas yaptı hem de nainggolan'a göz açtırmadı. kupadaki milan maçını da sayarsak 7 maçtır kazanamayan bir inter var ortada ama önlerindeki dört beş maçlık fikstürleri son derece güzel. buradan kayıpsız çıkmalılar ki şampiyonlar ligi'ne katılımdan bahsedebilsinler. şu performansı geçen sezonlarda sergileseler rahat katılırlardı ama bu sezon çoğu takımın formda olması da kendi bedevilikleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın