• 142
    ad hominem diye bilinen, fikre değil de kişiliğe yapılan saldırı ülkemizde çok yaygınlaşan bir durum haline geldi. ntv'nin galatasaray muhabiri bu arkadaş da genel kurulda* yaptığı yanlış tespit ile buna maruz kalmış.

    işini iyi yapamamış olması birinin adamı olmasını, art niyetli olmasını filan gerektirmez. doğru haberi veremediğinin altını çizmek yerine adamlığını, adamcılığını filan sorgulamaya kalkarsak kalifiye eleman bulamaz hale geliriz. örneğin arda turan çıkar; benim hayattaki amacım hiçbir zaman iyi futbolcu olmak olmadı, adam olmak daha önemli filan der.

    bir muhabirin işi elde ettiği verileri doğru haberleştirmek, topladığı istihbaratlarını da doğru şekilde sunmaktır, kabaca. doğru bir iş yapamamış ve güvenilirliğine gölge düşürmüş bir muhabire adam değilsin filan diyerek doğru eksende tartışma yapılamaz. hesap soracaksanız işini doğru yapamamış olmasından dolayı sorun. kendisi de üzgündür doğru habercilik yapamamasından muhtemelen. o da işini doğru yapmak için daha çok çalışır.

    böylelikle adamcı, adam gibi meziyetler değil; gerçekten yapılması gereken işler konuşulur. kendisine buradan geçmiş olsun diyorum. bunca kaynağı, aleti edevatına rağmen ancak benim kadar kongreye hakim olması da düzeltmesi gereken bir gazetecilik eksikliği olarak hafızasında yerini almalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın