• 11233
    ölçüm hizmetleri sağlayan bir servise başvurarak sitenin kodlarında ya da tasarımında ya da veritabanında hangi birimlerin hatalı olduğunu bir an önce tespit etmesi gereken sözlük. zira 20 ocak 2018 galatasaray seçimli olağanüstü genel kurulu süresince aşırı bir yavaşlık vardı. e koskoca galatasaray kulubünü temsil eden sözlük böyle olacaksa büyük bir prestij kaybıdır.

    şimdi site zaten statik bir tasarıma sahip, ben sorunun mobil içerikle alakalı olduğunu düşünüyorum. zira eş zamanlı olarak 1-2 saniye farkla aynı başlıklara tıkladığımda (biri mobilden diğeri bilgisayardan) aynı ping, aynı ip'ye sahip iki farklı cihaz olduğunu düşününce mobilden çok hızlı giriyor ancak websitesinde aşırı bir yavaşlık söz konusu. sunucunun trafik yükünü mobil içeriğe endekslediğini düşünüyorum. tabi bilmiyorum şu anda yapının içinde olmadığımdan olabilecek, mevcut bulunabilecek tecrübe edindiğim sorunlar üzerinden gidiyorum.

    veritabanı sorgulamalarını yeniden elden geçirmek de işe yarayabilir. çok fazla kişinin yüklenmesi sebebiyle hostingin bandwidthi düşük olabilir, lakın daha önce bu konuda sorunun bundan kaynaklanmadığı özel mesaj yoluyla bana bildirilmişti. -evet daha önce de bu konunun peşine düşmüştüm ama düzelmişti diye çok da sorgulamadım.

    asıl kaynaklık eden problemin, sözlük sitesinin paylaşımlı bir hosting'de tutulması olduğunu biliyorum. e şimdi ne olursa olsun, müstakil bir serverı bir sözlüğe de ayıramayacağımıza göre bu sorun maalesef yoğunluğun olduğu dönemlerde tekrarlayacaktır. (edit: müstakil bir sunucusu varmış. paylaşımlı hostingle alakası yok. yanlış bilgilendirme olmasın. ben hatalı bakmışım özür diliyorum.)

    10 yıl önce olsaydı, zamanım da vardı, serverım da vardı, gittim haklarımı 10 paraya yakın bir arkadaşıma devrettim, adam aldı yürüdü. eğer sözlüğün kurulduğu zamana denk gelseydim, galatasarayıma feda olsun derdim. hatta moderatörlüğe de başvururdum hayrına coderlık da yapardım ama çoluk çocuk iş güç imkanı yok zaman bulmamın. nasip kısmet işte.

    neyse, nacizane tavsiyelerde ve kendimce tespitlerde bulundum. kusurum olduysa affola. maksat sözlüğe ve galatasaraya hizmet.

    edit: sözlüğün kendisine ait müstakil bir sunucusu mevcutmuş. hagi hem özelden hem de başlık altında bilgilendirme yapmış. gerekli ölçümlemeler yapıldıktan sonra 1-2 hafta içinde yeni bir server'a geçiş yapılıyormuş. hadi hayırlısı, sıkıntısız stressiz bir süreç olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın