• 1
    1986 batie (kamerun) doğumlu profesyonel mma dövüşçüsü. ufc'de dövüşen the predator lakaplı ngannou, profesyonel kariyerinde 12 maça çıktı ve 11 kez (7'si nakavt) galip geldi. son ve tek yenilgisini 2013 yılında zoumana cisse'ye karşı aldı.

    12 yaşında batie'deki bir kum ocağında çalışmaya başlamıştır. babası da yaşadığı şehirde meşhur bir sokak dövüşçüsü olan ngannou'yu bazı çeteler üye yapmak istemiş ama kendisi reddetmiştir.

    22 yaşında boks antrenmanlarına başlamış ancak bir yıl sonra hastalık yüzünden boksa ara vermiştir. 26 yaşına kadar başka işler yapmış ve profesyonel boksör olma umuduyla paris'e gitmiştir. paris'e gittiğinde ne parası, ne arkadaşı ne de kalacak yeri vardı. bir süre evsiz olarak yaşadıktan sonra 2013 yılında mma dövüşçüsü lopez owonyebe'nin önderliğinde bir mma salonunda çalışmalara başlamıştır.

    bir mike tyson hayranı olarak önceliği boks öğrenmek olan ngannou, antrenörünün yönlendirmesiyle mma kariyerine başlamış ve ilk profesyonel maçına 2013 yılında çıkmıştır. paris'te rachid benzina'nın karşısına çıkmış ve rakibini ilk rauntta submission ile yenmiştir.

    kariyerindeki 13. maça ufc ağır sıklet şampiyonluk kemeri için çıkacak olan ngannou, 2016'dan beridir kemeri elinde tutan stipe miocic ile karşılaşacak.

    bakalım ngannou, batia'da başlayan macerasını boston'da ufc şampiyonu olarak taçlandırabilecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın