• 29536
    göztepe'nin fransız orta saha oyuncusu yoan gouffran, aa muhabirine yaptığı açıklamada

    gomis için,

    "türkiye'de forma giyen fransız futbolcular içinde en iyi gomis'i tanıyorum. kendisi çok golcü bir oyuncu. gomis ile fransa'da karşılıklı oynadık. orada da çok gol attı. her sezon ortalama 20 gol atıyor. gomis'in karakterinde gol var. galatasaray'da da çok iyi bir performans sergiliyor."
    "bu başarısı beni hiç şaşırtmıyor. çünkü çok çalışkan bir oyuncu. ayrıca özel bir hoca ile çalıştığını da biliyorum."

    süper lig'in ikinci yarısındaki ilk rakipleri fenerbahçe maçı ile ilgili, "tabii ki zor bir maç olacak. bugüne kadar takım ruhumuz bize çok katkı sağladı. fenerbahçe karşısında da takım ruhumuza güveniyoruz."

    10 yıl önce caen'da çıkış yakaladığı dönemde bordeaux ve arsenal'den transfer teklif aldığında bordeux'u seçmesiyle ilgili,
    "bordeaux'un o dönemde teknik direktörü laurent blanc'dı. bu da tercihim de çok etkili oldu. arsenal'e gitmeyerek doğru bir tercih yaptım. bordeaux'daki ilk senemde fransa şampiyonu olduk. o zaman transfer olsaydım arsenal'de oynamayabilirdim, çünkü çok iyi oyunculara sahiptiler ve ben de henüz 21 yaşındaydım." yorumunu yaptı.

    fransa milli takımı'nın genç yaş kategorilerinde forma giymesi ama a milli takım'da oynayamamasıyla ilgili,

    "orta sahanın solunda oynuyordum ve o bölgede çekişme çok fazlaydı. ribery ve nasri gibi oyuncular vardı. orada seçilmek biraz daha zordu. ribery 21 yaş milli takımı'nda oynarken ben 19 yaş altı milli takımı'ndaydım. ribery, a milli takıma yükselince beni onun yerine 21 yaş altı takımına almışlardı. orada nasri ile birlikte oynadık. nasri, çok takdir ettiğim ve yetenekli bir oyuncu."

    "antalyaspor'dan ayrılması gündemde olan nasri ile yıllar sonra bu kez göztepe'de birlikte oynamak ister misin?" sorusuna,
    "açıkçası türkiye'de çok fazla görüşmedik. en son onlara karşı oynadığım maçta karşılaştık. nasri gelmek isterse neden olmasın. nasri, gerçekten müthiş bir oyuncu."

    şampiyonluk şansları hakkında ise,

    "açıkçası şampiyonluk kolay değil fakat bizim hedefimiz her zaman kendimizi geliştirip ligi en üst sırada bitirmek. buraya geldiğimde sezon sonu için hedefimiz ligde kalmaktı. ama çok iyi bir performans gösterdik ve ilk yarıyı 6. bitirdik. ikinci yarıda da yaptıklarımızın üstüne koymak ve ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz"

    ligin ilk yarısında beklentilerin altında kalmasıyla ilgili olarak ise, "umarım ikinci yarı daha iyi olacak, ben öyle olacağına inanıyorum. buraya geldiğimde fiziksel olarak hazır değildim ve uzun süredir antrenman yapmamıştım ve akabinde bir sakatlık geçirdim. şu an kendimi çok iyi hissediyorum. ikinci yarıda daha iyi bir performans sergileyerek göztepe'ye katkı sağlayacağıma inanıyorum."

    2008-2009 sezonunda bordeaux forması giydiği dönemde uefa kupası 3. turunda galatasaray'a elendikleri eşleşmeyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

    "galatasaray'a karşı bordeaux'da oynadığımız 0-0'lık maçı hatırlıyorum, istanbul'daki 4-3'lük maçı ise çok fazla hatırlamıyorum. hatta enes, galatasaray deplasmanına giderken sabri'nin o maçta bize gol attığından bahsetti. ben de şaşırdım, sabri'nin bize attığı golü hatırlamıyordum, sonra izledim. o zaman da galatasaray'da iyi futbolcular vardı. sabri'nin adını biliyordum, o zaman a milli takım'da da oynuyordu."
App Store'dan indirin Google Play'den alın