• 587
    daha önce bahsettim mi bilmiyorum ama arsenal; galatasaray'ımızdan sonra his olarak bağ kurduğum, desteklediğim tek takım olmuştur. ilkokula başladığım zamanlarda ki 97 yılına tekabül eder; her hafta maçlarını kaçırmadan seyrederdim, haklarında düşünürdüm. bir galatasaray bir de arsenal'ın geçmiş kadrolarını takılmadan sayabiliyorum hala.

    yazma nedenime dönecek olursam; neredeyse son 10 sene içinde (sene kapsamını biraz yuvarladım) kadro kalitelerini inatla düşük tutmaya çalışıyorlar sanki. buna anlam veremiyorum. ekonomik durum desen sorun yok, çekicilik dersen var ki yarış konusunda dengesiz oldukları için biraz tereddüt uyandırabilir fakat arsenal potansiyeli hep yüksek bir takımdır. her sezon başlangıcında kadro kalitesi düşük olsa da pozitif anlamda soru işaretiyle, şans verilerek başlar. ama artık bu son yıllardaki altınordu tutumuna dönmüş politika arsenal'ı güçsüzleştiriyor bu bir gerçek. wenger eskisi kadar pozitif etkiler yaratamıyor genç yeteneklerin üzerinde. ya da eski jenerasyonlar kadar yetenekli, karakterli ve çalışkan oyuncu tercihleri yapamıyor. çünkü kuşaklar arasındaki karakter farkı günlük yaşantımızda bile karşımıza çıkıyor.

    futbol oyunu oynarken, ben arsenal'ı alıyorum karşımda hangi bug barındıran futbolculu takım olursa olsun, kaliteli kadrosu olursa olsun. "oğlum düzgün takım al, güçsüz olacaksın" lafını her duyduğumda hafiften bir delleniyorum. zamanında tarafıma yasaklanan arsenal takımının bu hale düşmesi üzmüyor değil.

    seaman ya da lehmann kalitesinde bir kaleci var mı? formdan düşmeye başlamış, gözden çıkarılmış bir cech var.

    defansında; ashley cole, sol campell, keown, adams, kolo toure gibi adamlar yerine hala patlama yapması beklenen yaşı geçmiş adamlar, ya da arsenal seviyesinde olmayan defans oyuncuları var. bellerin'i belki hariç tutabilirim.

    orta alanda; viera, petit, gilberto silva yerine xhaka, elneny, yine arsenal'ın başarısına yeterli olmayacak yaşlı ve sakat cazorla, wilshere, ramsey var. hadi son ikisi yedek kalibrasyonunda olabilir.

    kanatlara gelirsek çok söylenecek söz yok sanırım. uçağı inmeyen pires, iskandinav punk ljunberg, hatta owermars ve reyes' i de koyalım, bu adamların performansına ulaşacak tek bir adam yok. sanchez etkileyici bir kayıp olabilir bu noktada.

    ve yine sözün bittiği yere forvete geldiğimde elim ayağım titriyor. bergkamp, henry, wiltord, kanu, suker, fenerbahçeli taraftarların sevgilisi van persie (futbol oynadığı zamanlar) ilk 11 ve yedek kadro için şu adamları kalite ve potansiyeline yakın tek bir adam yok ne yazık ki.

    kendinize gelin gunners. biraz para harcayın artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın