resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1810
    bence kendisinin devri geçmedi, bazı konularda da haksızlık yapılıyor. sadece united'ın kendisine göre bir kulüp olmadığını düşünüyorum. eğer takip ediyorsanız premier lig'i, maç önü; maç sonu röportajlarında, demeçlerinde; saha içi hareketlerinde hep dünya bize karşı imajı takıyor. aynı şeyi hep yaptı kariyeri boyunca. hatta kurduğum cümleyi real madrid döneminde ispanyol gazetelerinde dönerken hatırlıyorum. bir madrid oyuncusu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. (raul?, guti belki. tam hatırlamıyorum.)

    kariyerinde 2 şl kupası var. birisi porto ile birisi de inter ile. ki o inter takımının fedakarlığını, özverisini hepimiz halen hatırlıyoruz. şöyle bir chelsea ile; https://i.hizliresim.com/rJWJoP.png , real madrid ile, manchester united ile ise şampiyonlar liginde başarıdan uzaktı.

    mourinho'da; şampiyonlar ligi finalinde penaltılarda bilerek real madrid tarafını seçen simeone gibi bir "underdog" hikayesi yazarı. rakiplerinin gününün içine etmek hoşlarına gidiyor ve tarzları bu.

    form durumu olarak sadece manchester united'a bakarsak ise kötü bir grafiği var. premier lig tarihinin en pahalı kadrosuyla geçen sene 6. oldu. bu sene ise yine formda olduklarını düşünmüyorum ama altlarındaki takımlar liverpool, arsenal, chelsea vs istikrarsız gidiyor. city ile karşılaştırıldıklarında ise ne yazık ki bilerek görmek istemeyenlerin "city'nin kadro öyle mükemmel ki, inanılmaz müthiş, efsane, dünya üzeri" vs yorumlarını görüyoruz. halbuki sadece guardiola'nın önceki takımlarında da yaptığı gibi oyunculardan aşırı verim alması durumu var. sane, sterling tüm yeteneklerini rahatça gösterebiliyorken; rashford, martial ise rakip kanatları savunuyor. united'a oranla dar rotasyonları var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın