• 25
    gece gece son 16 turundaki eşleşmeleri yorumlamak istediğim sezon. bundan önce de zaten takımları ve grup sonuçlarını yorumlamıştım kendi çapımda.

    juventus-tottenham: güzel eşleşme olmuş. tottenham sene başında kadro olarak güç kaybetmiş gibi görünse de şampiyonlar liginde kane'in önderliğinde madrid ve dortmund'un olduğu gruptan lider çıktılar. juve de eski gücünde değil. juve ismi, tecrübesi ve kalitesiyle çok ufak bir adım önde olsa da bence iki takımın da son ana kadar savaştığı bir tur bizi bekliyor. tottenham grup aşamasındaki performansını sürdürebilirse iyi şeyler yapabilir.

    porto-liverpool: sonucu bence en kestirilemeyen maçlardan biri. iki taraf da elindeki turu verme potansiyeline sahip. porto tecrübeli ancak yetersiz, liverpool iyi bir hücum hattına sahip fakat felaket bir savunma ve tecrübesizlik gibi dezavantajları var. yine de liverpool hücum hattıyla turu geçen taraf olacak bence. ne olursa olsun kazanan çeyrek finalde elenecektir.

    bayern münih-beşiktaş: konuşmaya değmez. beşiktaş bu seviyelerde olduğu için keyif almaya bakmalı ve en az şekilde fark yeyip evine dönmeye çalışmalı. hani top yuvarlak, sürpriz falan da değil sürprizin de çok ötesinde şeyler olması lazım beşiktaş'ın bu turu geçmesi için.

    sevilla-manchester: isim olarak kalite farkı olsa da ben manu'nun çok rahat geçebileceğini düşünmüyorum. çok istikrarsız bir futbol oynuyorlar. yine de manu birkaç adım önde tabii.

    basel-manchester city: konuşmaya değmeyecek maçlardan biri daha. city rahat geçecektir.

    real madrid-psg: geldik turun en büyük maçına. son 2 senenin cl şampiyonu ancak bu sene la liga'da rezalet bir performans sergileyen real bir tarafta, grup aşamasında en keyifli topu oynayan, kadro kalitesi olarak çok iyi seviyede olan ve geçen seneki kadrosunu neymar ve mbappe ile taçlandırarak turnuvanın belki de en kaliteli hücum hattına sahip takımı bir tarafta... psg yıllardır hep bir şekilde dönüyor. belki de patlamayı bu sene yapacaklar. real ise ligde ve cl'de geçtiğimiz 2 senenin çok gerisinde. zaten bu tura da veda etmeleri halinde 17/18 sezonu çok erken biter onlar için. tur bence çok ortada ancak çok keyifli olacağı kesin. finalistlerden birinin bu eşleşmeden çıkacağını düşünüyorum.

    chelsea-barcelona: güzel maçlardan biri daha. chelsea geçen seneki oyununu oynamasa da ne yapacağı pek kestirilemeyen bir takım. barcelona ise messi önderliğinde ligde gümbür gümbür giderken, cl'de gruptan rahat çıktı. ancak kadro kalitesi olarak hala soru işaretleri var ve bu chelsea maçları bazı şeyleri cevaplayacaktır diye düşünüyorum. savunması iyi bir takım barcelona ancak hücumda hala messi'ye bakıyorlar. barcelona biraz daha önde tabii ancak nasıl maçlar olacak merak ediyorum. kante'yi de messi karşısında izlemek güzel olacak.

    shakhtar-roma: ortada maçlardan biri daha. roma grup aşamasında sürpriz bir performans sergiledi ve 1-2 adım önde ancak roma net önde diyemeyiz bence. roma'nın turu geçeceğini düşünsem de mücadelesi bol, seyir keyfi düşük maçlar bekliyorum açıkçası. kazananın çeyrek finalde eleneceği 2. eşleşme de bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın