resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 1256
    farklı yoğurt yiyiş tarzından ötürü gamsız veya umursamaz olarak değerlendirilen oyuncu. halbuki bu adamdan; ndiaye veya kante gibi bir dinamizim, ani vücut hareketleri veya hızlı ayak hareketleri beklemek yanlıştır. hatta genellersek; oyuncuları belli bir kalıba sokmak tamamen yanlıştır.

    donk'un olayı bu arkadaşlar;

    top istemeye yavaş gider; çünkü bir tık daha hızlı gitse topa mesela, sırtı dönükken iyi kontrol edemez. (u: ki sırt kaleye dönükken depar halinde top istemeye gidip top kontrol etmek dünyanın en zor işlerinden biridir)
    pası salına salına atar; örnek veriyorum biraz daha "umursayarak" atsa kötü gider pas.
    mesafeyi depar olarak değil de jog atarak kat eder; belki bir tık daha hızlı koşsa gerekli çevre kontrolünü yapamayacak.

    mesela emre çolak üzerinden örnek vermek istiyorum; galatasaray döneminde "aydınlanmamış" bir oyuncu idi *. yapabileceklerinin tamamen farkında değildi, o yüzden mesela emre çolak bir tık daha hızlı gitmeliydi topa belki de veya bir tık hızlı tek top oynamalıydı. emre çolak'ın bu şekilde eleştirilmesini anlayışla karşılarım.

    futbol mentalitesi olarak olgun bir oyuncu donk. yani bu demektir ki salına salına oynuyorsa vs bir sebebi vardır ki. kötü topçu da değildir donk ha, pas hatasını hatırlamam, basit oynar, taş gibi bir mentaliteye sahip gerçekten. fatih hoca maksimum faydayı alacaktır kendisinden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın